NOVOSTI
 
Davis Cup: Prodaja ulaznica za Madrid počinje 27. ožujka
20. 03. 2019.

Davis Cup: Prodaja ulaznica za Madrid počinje 27. ožujka

- Doista smo sretni da možemo najaviti završni turnir Davis Cupa za 2019. godinu koji će se od 18. do 24. studenoga igrati u Madridu. Nadam se da će hrvatski navijači doći na ovaj turnir u što većem broju kako bi podržali hrvatsku reprezentaciju u obrani naslova - rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić u uvodu konferencije za novinare posvećene ovom sportskom spektaklu. Naime, 27. ožujka trebala bi započeti službena prodaja ulaznica za ovaj turnir, a detaljnije je o svemu izvijestio izvršni direktor HTS-a Marin Galić.

- Kao što je već poznato, naši su tenisači u najtežoj mogućoj skupini, s reprezentacijama domaćina Španjolske i Rusije. u ovom se trenutku još ne zna raspored mečeva, tek se zna da će se dvoboji igrati na glavnom terenu koji prima 12.345 gledatelja, te na terenu 2 (kapacitet 3.500 gledatelja) i 3 (2500 gledatelja). igrat će se na tvrdoj podlozi, istoj kao na ATP finalu u Londonu. Hrvatska ima pravo na 10 posto ulaznica od svakog našeg susreta, a putem weba će se moći kupiti ulaznice i za mečeve drugih reprezentacija. Ukoliko se ulaznice kupe odmah nakon otvaranja hrvatskog kanala na webu, kupci će imati popust od 20 posto na punu cijenu, a u mjesecima koji dolaze će postotak tog popusta padati - rekao je Galić i otkrio cijene ulaznica:

- Ulaznice za glavni teren su podijeljene u četiri zone - Premium, te ulaznice 1., 2. i 3. kategorije. Premium ulaznica za grupnu fazu bit će 350 eura, za 1. kategoriju 60, drugu 45 i treću 20 eura. Djeca od 9 do 12 godina će u grupnoj fazi plaćati 15 eura za ulaznicu, ona od 6 do 9 10 eura, dok mlađi od 6 godina ne plaćaju ulaznicu - objasnio je Galić.

Na susretu s novinarima najveća je pažnja bila usmjerena prema hrvatskom izborniku Željku Krajanu.

- Usprkos najtežem mogućem ždrijebu, možemo više nego pozitivno gledati prema završnom turniru Davis Cupa u Madridu. Svjesni smo da i Španjolci i Rusi nisu presretni što nas imaju u skupini. Najveća mi je želja da na okupu imamo sve naše najbolje igrače, da ih zaobiđu ozljede. Imat ćemo sigurno priliku za velik rezultat, a s obzirom da u četvrtfinale idu najbolji sastavi iz šest skupina te dvije najbolje drugoplasirane momčadi, možemo dalje i s jednim porazom u skupini. Što se tiče podloga, sigurno da nam odgovara - rekao je Krajan koji je prokomentirao i lošiju formu vodećih hrvatskih igrača.

- Marin (Čilić) i Borna (Ćorić) definitivno nisu u životnoj formi, no to nije razlog za brigu. Marinu treba par pobjeda u nizu za hvatanje ritma i siguran sam da će uskoro ponovo biti u samom vrhu, u društvu pet najboljih na svijetu gdje se već nalazio. Borna je lani imao odličan početak sezone, teško je očekivati reprizu tih odličnih rezultata. No, vjerujem da će u nastavku sezone i on biti pravi - zaključuje Krajan.