Obrazovanje za trenera tenisa -  ITF Bronze level recognition

 

Hrvatski teniski savez se aktivno uključio u obrazovanje teniskih trenera u Hrvatskoj, a za taj je rad stiglo i priznanje Međunarodnog teniskog saveza (ITF) koji je HTS-u dodijelio ‘Bronze level recognition’ za edukaciju trenera.
Bronze level recognition - dopis ITF-a

Dobiveno priznanje je potvrda kvalitete programa osposobljavanja trenera za početnike i mlađe natjecatelje koje HTS provodi u suradnji sa Sportskim učilištem te da se program izvodi prema standardima ITF-a.

Završetkom programa kandidati će moći obavljati poslove teniskog trenera u Hrvatskoj, te će im biti olakšano prepoznavanje dobivene stručne kvalifikacije u svijetu. Naime, prema zakonu o sportu  stručne poslove u sportu mogu obavljati osobe koje imaju odgovarajuću stručnu spremu najmanje na razini trenera prvostupnika i osobe koje su osposobljene za rad u sportu prema programu verificiranom od strane krovne svjetske institucije.

Zakon o sportu

Tečaj za trenere početnika i mlađih natjecatelja u organizaciji HTS-a i Sportskog učilišta u Zagrebu održat će se u 2018. godini, a obavijest s pozivom za upis bit će poslana u studenom 2017. godine. Za sva pitanja u vezi programa molimo vas da se obratite voditelju tečaja prof. Hrvoju Zmajiću mailom na zmajic@me.com  ili pozivom na 098 9807210.