Čestitali premijer Milanović, HOO, Bandić…

Nakon velike pobjede na US Openu, Marinu Čiliću stižu čestitke sa svih strana.

– Dragi Marine, ponosan sam što si tako uspješno predstavio Hrvatsku na jednom od najvažnijih svjetskih Grand Slam turnira te sa cijelom nacijom dijelim radost zbog sjajnog postignuća. Iskreno i od srca čestitam na tako velikoj pobjedi u tvojoj profesionalnoj karijeri i želim daljnje vrhunske sportske uspjehe! – napisao je u svojoj čestitki premijer Zoran Milanović.

– Dragi Marine, hvala ti na velikom veselju koje si priuštio svim Hrvatima, ljubiteljima sporta, osvojivši US Open, najveći naslov u tvojoj dosadašnjoj karijeri! Od srca ti čestitamo, u ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, na tom uspjehu kojim si se upisao u povijest hrvatskog sporta kao jedan od tek troje Hrvatica i Hrvata koji su se okitili naslovom pobjednika Grad Slam turnira. Ova uvjerljiva pobjeda donijela ti je mjesto među teniskim legendama, a što je još važnije, dokazao si mladim sportašima kojima služiš kao uzor kako se napornim, predanim radom i ustrajnošću dolazi do velikih titula te da se sva odricanja isplate. Želimo ti da i dalje uživaš igrajući tenis na veselje svih nas! Iskrene čestitke upućujemo i tvom timu koji je dao veliki doprinos ovoj povijesnoj pobjedi – stoji u čestitki Hrvatskog olimpijskog odbora koju potpisuju predsjednik i glavni tajnik, Zlatko Mateša i Josip Čop.

– Bravo Marine! Primi moje iskrene čestitke na velikoj pobjedi u finalu US Opena i osvajanju svog prvog Grand Slam turnira i to na kakav način. Trima pobjedama bez izgubljenog seta u samoj završnici turnira, demonstrirao si ponajbolji tenis današnjice i osim ulaska u krug top 10 igrača svijeta, upisao se na listu vječnih teniskih velikana. Navijali smo i veselili se s tobom u našim domovima i na gradskim trgovima. Hvala ti na pozitivnom primjeru mladim generacijama i na radosti i ponosu koju si nam priuštio. Želim ti još mnogo uspjeha u nastavku sezone i velikih rezultata u karijeri – stoji u čestitki zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.
Čestitke Marinu stižu i iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva turizma, Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske…alt