WTN

Svjetski teniski broj (WTN) – čemu služi i kako do njega doći

ITF Svjetski teniski broj (WTN) je najnoviji, najmoderniji i tehnološki napredniji sustav ocjenjivanja za tenisače iz cijeloga svijeta. Bilo da igrate na nacionalnoj razini, seniorskoj ili rekreativnoj ligi, ATP-u ili ste se kvalificirali za Grand Slam turnir dobit ćete svoj WTN ocjenu na temelju vlasititih rezultata.

Ukratko, WTN je najmodernija i najtočnija online platforma za izračun „jakosti“ tenisača i tenisačica koju je razvio Međunarodni teniski savez (ITF). Možete ga koristiti besplatno i u svim dobnim kategorijama. Trenutno WTN koristi više od 135 zemalja širom svijeta.

Uz pomoć WTN-a moći ćete pratiti svoju trenutnu stvarnu „jakost“ i svoj napredak, a pritom ćete lako naći odgovarajućeg partnera za dobru partiju tenisa.

Prednosti WTN-a:

  • Univerzalna ocjena na ljestvici od 40 (rekreativci) do 1 (profesionalni igrači) omogućuje igračima da pronađu odgovarajuće protivnike za partiju tenisa, bez obzira na dob, lokaciju ili prošlo iskustvo.
  • Parovi se vode na zasebnoj ljestvici, što omogućuje jasno razgraničenje bodova između pojedinaca i parova.
  • Algoritam izračunava trenutnu „jakost“ igrača na temelju mečeva odigranih u posljednje četiri godine. U izračun ulaze svi osvojeni setovi, neovisno o konačnom rezultatu meča. U slučaju da pobijedite 2:1 u setovima, dva seta u plusu i jedan set u minusu računaju se u izračun vašeg WTN-a.

WTN je namijenjen za:

  • Natjecatelje koji igraju državna natjecanja pod okriljem HTS-a i međunarodne turnire, kao primjerice TE, ITF, WTT…
  • Za rekreativce koji više puta godišnje sudjeluju na turnirima i ligaškim natjecanjima.
  • Djeci koja igraju regionalne turnire.

U WTN bazi nalazi se više od 2100 hrvatskih igrača, više od 1000 turnira i višeod 45.000 rezultata koji svakodnevno rastu.

Još više detalja, uključujući video u kojem se mogu vidjeti praktična pojašnjenja, možete pronaći na poveznici https://worldtennisnumber.com/

Svoj WTN možete dobiti ovdje: https://hts.hr/wtn/

Organizacije