Čilić: Bilo bi sjajno osvojiti naslov kod kuće

Čilić: Bilo bi sjajno osvojiti naslov kod kuće

ZAGREB – Marin Čilić je u ponedjeljak trenirao u Areni Zagreb, po povratku s ATP World Tour Finalsu, te isprobao podlogu na kojoj će se od petka do nedjelje igrati finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine.

„Malo je sporije nego što smo mislili, ali će se nakon treninga ubrzati, a i za vikend će biti drugačiji uvjeti u dvorani nego što su sada. Zadovoljan sam formom u posljednje vrijeme, zapravo posljednjih nekoliko mjeseci. Osvojio sam dva velika turnira, imao u posljednje vrijeme nekoliko pobjeda protiv visoko rangiranih tenisača i to uz dosta dobru igru, pa mogu biti zadovoljan“, rekao je Čilić.
Na poslijepodnevnom treningu reprezentaciju je pratila i publika, jer je u Areni Zagreb u ponedjeljak bio omogućen ulaz gledateljima. Nakon što je podijelio desetke autograma i fotografirao se s navijačima Marin nije mogao izbjeći pitanje o publici:
„Očekujemo da će nam biti velika pomoć. Bilo bi sjajno osvojiti naslov kod kuće, uz domaću publiku. Bio bi to perfektan kraj godine“, rekao je Čilić.
Organizacija finala već je na samom kraju i dvorana i izvana i iznutra dobiva prepoznatljivu vizuru, Nikad dosad neki susret Davis Cupa u Hrvatskoj nije imao toliko pripremljenih vizuala i posebnih detalja, koji će također obilježiti finalni susret. Argentinska televizija TyC u nedjelju je počela s emisijama uživo iz dvorane, u međuvremenu je stiglo i prvih dvadesetak argentinskih novinara, a Hrvatska televizija sa svoje strane sprema prijenos na najvišoj programskoj i tehničkoj razini.
U utorak će s početkom u 10:30 prvu konferenciju za novinare imati argentinska, a u 12:15 hrvatska reprezentacija. U srijedu od 12 do 15 sati na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) bit će održan Kid’s Day, a u četvrtak će u maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski biti održano izvlačenje parova. Prvi meč u petak počinje u 14 sati.

Organizacije