Čilić: Imamo potencijal za osvajanje Davisova kupa

U zagrebačkom hotelu Esplanade okupio se velik dio hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu predvođene našim prvim reketom Marinom Čilićem. Tema je bio nastup naše vrste u Svjetskoj skupini 2016. godine, igrači Željka Krajana u 1. kolu od 4. do 6. ožujka gostuju kod finalista 2015., reprezentacije Belgije (Liege).

– Ove sam godine imao peh da sam bio ozlijeđen za vrijeme oba susreta u Davisovu kupu, ali zadržali smo se u Svjetskoj skupini, što je bio jedan od ciljeva. Svi igrači su jako motivirani za godinu koja dolazi, imamo potencijal za osvajanje Davis Cupa, što nije lagan zalogaj, ali to nam daje veliki motiv. Lagani smo favoriti protiv Belgije, no iako su cijelo vrijeme igrali na domaćem  terenu, pobijedili su u polufinalu jaku Argentinu što je pokazatelj da nam neće biti lako – rekao je Marin Čilić, kojem su se na konferenciji za medije pridružili i pomoćnik izbornika Igor Šarić, Mate Delić, Franko Škugor i Marin Draganja, koji se oporavlja nakon operacije kuka. Optimističnu najavu dolazeće godine u Davisovu kupu videoporukom su poslali Borna Ćorić, Ivan Dodig i izbornik Željko Krajan, koji zbog drugih obveza nisu bili na zagrebačkom okupljanju.

– Belgija je jedan od boljih ždrijebova za 1. kolo. Izabrali su da se susret igra na zemljanoj podlozi, koja nama najmanje odgovara iako njihov najbolji igrač Goffin više voli tvrdu podlogu. Uz malo sreće i bez ozljeda, ako se svi odazovu, vjerujem da možemo u idućoj godini biti iznenađenje Davisova kupa i dogurati čak i do kraja – smatra Krajan.alt

Organizacije