Čilić: Lijepo je ponovno biti dio reprezentacije

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u ponedjeljak je počela s pripremama za predstojeći susret prvog kola Svjetske skupine protiv Belgije u Liègeu, koji će se održati od 4. do 6. ožujka. Na okupu su bili svi igrači na koje – bilo za mečeve, bilo za trening – računa izbornik Željko Krajan, osim Ivana Dodiga, koji bi se suigračima trebao priključiti u večernjim satima. Tako su pripreme započeli Marin Čilić, Borna Ćorić i Marin Draganja, koji s Dodigom i jesu na popisu poslanom u Međunarodni teniski savez (ITF), te Franko Škugor i Mate Delić, koji su u Belgiji na dispoziciji za trening, ali mogu uskočiti u sastav za mečeve pod uvjetom da promjena bude napravljena do sat vremena prije izvlačenja u četvrtak.
Na zemljano igralište u dvorani Country Hall du Sart-Tilman prvi su izašli Čilić i Ćorić, koji su u Belgiju došli s različitih strana svijeta: Borna je prošlog tjedna igrao u Dubaiju, a Marin u Acapulcu.
“Lijepo je ponovno biti dio reprezentacije. Sve je za sada u najboljem redu, Borna i ja smo odradili prvi trening na podlozi na kojoj će se igrati. Imao sam prošlog tjedna zdravstvenih problema, jer sam ‘pokupio’ virozu u Meksiku i zbog toga se mučio cijeli tjedan. Ide prema boljem i nadam se da ću biti fizički spreman za mečeve od petka”, kaže Marin Čilić, koji je posljednji put za reprezentaciju igrao 2014. u Amsterdamu protiv Nizozemske, a potom je zbog ozljeda propustio susrete sa Srbijom i Brazilom.  
Ovo je prvi ovogodišnji izlazak na zemlju, usred sezone na betonskim igralištima. Koliko je teško u tako kratkom razdoblju prilagoditi se na drugačije uvjete?
“Nije jednostavno. Pogotovo u početnom dijelu sezone, kad smo igrali puno turnira na betonu, i na otvorenom i u dvorani. Neće biti jednostavno, ali mislim da se tenis neće previše razlikovati od onog na betonu, jer je u dvorani zemlja za nijansu brža nego inače.”
Koji je recepr za pobjedu nad reprezentacijom koja ima jednog vrhunskog tenisača i trojicu koji, ruku na srce, nisu na toj razini?
“David Goffin je njihov igrač broj jedan i na njega se oslanjaju, vjerujući da će pobijediti u oba pojedinačna meča. Naša koncentracija treba biti na njihovu drugom igraču, dakle da ga svakako obojica pobijedimo. Tu su i parovi. Na Goffinu će biti veći pritisak u petak I mislim da smo ukupno u boljoj poziciji i favoriti. Dakako, trebamo to potvrditi i na igralištu.
Spomenuli ste da je lijepo opet biti dio reprezentacije. Koliko to vama igračima, koji ste prije svega individualci, doista znači?
“Znače jako puno. U cijeloj mojoj karijeri nastupi u reprezentaciji donosili su mi mnogo, i izvan igrališta u smislu atmosfere, i na igralištu. Ta odgovornost koju sam imao igrajući za reprezentaciju donosila mi je puno bolju igru i davala bolje rezultate u tjednima nakon. Nadam se da će tako biti i ovaj put”, rekao je Čilić. 
alt

Organizacije