Čilić: Mi smo kvalitetniji

ITF DAVIS CUP 2011. godine
POTCHEFSTROOM – Pripreme za predstojeći susret Južne Afrike i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa koji će se od 16. do 18. rujna održati u Potchefstroomu, približavaju se kraju. I, što je najvažnije, hrvatski igrači se na nadmorskoj visini od 1343 metra gotovo osjećaju kao kod kuće…
Bilo je na početku problema zbog rjeđeg zraka i prilično nezgodno prva dva dana. Nakon nekoliko izmjena s osnovne linije i trčanja lijevo-desno dobro smo se zapuhali, ali sada je već sasvim dobro. Imat ćemo još trening-dva prije prvog meča u petak, no mislim da možemo reći da je prilagođavanje na ove specifične uvjete uspjelo”, kaže prvi reket hrvatske reprezentacije Marin Čilić.
Hrvatska u postavi ima dvojicu visoko rangiranih tenisača (Čilić je 26. na ATP listi, Dodig 37.), a Južna Afrika se može pohvaliti samo jednim tenisačem u tom društvu (Kevin Anderson je 34.). Može li se po plasmanu na rang listi zaključivati čije su šanse veće?
Mi sigurno jesmo kvalitetniji, vjerujem da sam objektivan kad to kažem. No u Davis Cupu ne igra plasman na rang listi, nego tenisači. Ono što njima može ići u prilog je to što ih baš ne poznajemo dobro. Andersona znamo, ali njihovog drugog igrača, tko god to bi, ne znamo. Taj element iznenađenja može ići u njihovu korist.”
Je li Južna Afrika momčad vrijedna Svjetske skupine?
To je teško reći. Nema kvalitetu recimo Češke, Švicarske, Australije ili Belgije, koje će ovog tjedna također igrati u kvalifikacijama, ali u ovakvim uvjetima može biti opasna i neugodna. No sve u svemu, vjerujem da će naša kvaliteta presuditi”, rekao je Čilić.
Prvi pojedinačni dvoboj u petak će početi u 10 sati, a tko će igrati bit će odlučeno na ždrijebanju koje će početi u četvrtak u 10 sati.   Organizacije