Čilić: Ovakvi mi se mečevi ne smiju događati

Iako su očekivanja bila veća, Marin Čilić nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu završava u 3. kolu. Srpski tenisač Viktor Troicki svladao je našeg najboljeg tenisača u tri seta – 7:6(12), 6:4, 7:5. Za treću pobjedu u njihovom osmom međusobnom susretu. Meč je to za kojim Marin doista može žaliti, posebice za prvom dionicom u kojoj je kod 5:4 servirao za set, a zatim u tie-breaku propustio četiri set-lopte. 

– Ni sam ne znam koliko sam imao prilika u ovom meču. Gotovo svaki njegov servis imao sam 0:30 ili 15:30, imao bezbroj break-lopti, no uvijek bih na ključnoj lopti donio krivu odluku i sve vraćao na početak. Isto tako, moram priznati da je Troicki odigrao defanzivno jako dobar meč, stalno me prisiljavao da odigram loptu više za osvajanje poena. Taj prvi set odredio je dosta toga. No, i nakon što sam ga izgubio, osjećao sam da ću se vratiti u meč, da mi ne može previše nauditi u igri neutraliziram li njegov servis. I ušao sam u zamku da sam nakon prvog seta nastavio igrati isto, bez da sam promijenio svoj sistem igre. Na kraju priče, izgubio sam u tri seta i sve rezultatski izgleda relativno lako, no isto tako sam mogao i ja dobiti sva tri seta. Ovaj me poraz apsolutno treba lupiti po glavi, ovakvi mi se mečevi više ne smiju događati – samokritičan je bio Marin. 

Nakon par dana odmora, kreće na englesku travu koja bi trebala isprati gorak okus zemljane sezone.

– Idem u London, trenirat ću tamo nekoliko dana do početka ATP turnira u Queen’s Clubu. Nadam se da ću odigrati nekoliko dobrih mečeva što b,i uz nastup na još jednom ekshibicijskom turniru u Londonu,alt trebalo biti dobra priprema za Wimbledon. Isto tako, u sljedećih nekoliko dana odlučit ću da li ću za Wimbledon angažirati novog trenera ili ću tu odluku ipak odgoditi za kasnije – na kraju će Marin. 

Organizacije