Šodan u finalu Kvarner Opena, slavlje za Majetić i Svetac

Šodan u finalu Kvarner Opena, slavlje za Majetić i Svetac

Ivan Šodan jedini se od Hrvata plasirao u finale pojedinačne konkurencije na Kvarner Openu, Tennis Europe turniru 3. ranga uzrasta do 16 godina koji se igra u Rijeci, Breljanin (12. nositelj) je u polufinalu pobijedio Austrijanca Aleksandra Tomasa (4:6, 6:3, 7:6(1)). Za naslov će igrati protiv prvopostavljenog Slovaka Petera Benjamina Privare, koji je u drugom polufinalu bio bolji od našeg Dine Prižmića (3.) – 7:5, 5:7, 6:4.

Kod tenisačica, Sara Svetac je u polufinalu izgubila od 6. nositeljice, Crnogorke Divne Ratković (6:4, 2:6, 6:2), dok je od Leticije Tarroco (8.) uspješnija u polufinalu bila Slovenka Ela Nala Milič – 6:0, 6:3.

Marijana Majetić i Sara Svetac (1. nositeljice) pobjednice su u konkurenciji ženskih parova, njih su dvije u hrvatskom finalu pobijedile Petru Marčinko i Leticiju Tarocco (2.) – 6:4, 6:4. Ovo je za Majetić peti naslov u paru na Tennis Europe turnirima, dok je Svetac stigla do druge krune u paru.

Dvostruko hrvatsko slavlje u paru spriječili su petopostavljeni Slovaci Peter Nad i Matej Palco koji su u muškoj završnici svladali Alena Billa i Nou Vukadina (3. nositelji) – 3:6, 6:3, 10:7.

Organizacije