Želje se ispunile, prvi igra Marin Čilić

Želje se ispunile, prvi igra Marin Čilić

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok bio je sretne ruke za hrvatsku reprezentaciju: priželjkivalo se da u prvom meču susreta Hrvatske i Kazahstana zaigra Marin Čilić i baš će se to dogoditi. U petak, s početkom u 14 sati u Areni Varaždin, prvi hrvatski reket i Dmitrij Popko otvorit će okršaj Hrvatske i Kazahstana u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa. Nakon toga slijedit će meč Borna Ćorić – Mihail Kukuškin.
„Popko mi igrački uopće nije poznat. On je mlad igrač koji se probio do razine ‘Challengera“, a ne još do ATP turnira. U svakom slučaju ga respektiram, ovo je Davis Cup u kojem se svašta događalo. Mi smo iskusni, znamo što možemo očekivati i sigurno da ću biti fokusiran od prvog poena, da budem maksimalno unutra i dam svoj najbolji tenis, pa da dođemo do tog prvog boda“, rekao je nakon izvlačenja Marin Čilić.
Ovih je dana izrečeno dosta pohvala na račun zemljanog igrališta u dvorani. Koliko je to utemeljeno?
„Svjesni smo koliko je teško napraviti zemljani teren u dvorani, to je veoma specifično. Nema sunca, igralište se drugačije ‘ponaša’ nakon igre, no ekipa je ovdje obavila sjajan posao i napravila teren kakav smo željeli. Vjerujem da će se to pokazati tijekom vikenda i donijeti nam prevagu u ovom meču“, dodao je Marin.
Bornu Ćorića čeka Mihail Kukuškin, s kojim se do sada dva puta sastao i oba puta izgubio. Što treba napraviti za pobjedu?
„Moram pogledati te prijašnje mečeve da vidim gdje sam griješio, još nisam stigao. Istina, bili su prije mislim dvije godine, ja sam danas puno drugačiji igrač. Neće to značiti puno, ali da vidim male stvari. Ostaje mi još jedan trening od dva sata, jer ovih dana nisam mnogo trenirao, kako bih bio što svježiji“, rekao je Borna.
Izbornik reprezentacije Željko Krajan prokomentirao je razdoblje priprema koje je sad pri kraju:
„Definitivno smo zadovoljni s pripremama. Od prvog dana su izgledali kao da nam je treći ili četvrti dan treninga. Nije trebalo mnogo vremena za prilagodbu s tvrde podloge. Sada to nije toliko došlo do izražaja, jer su dečki u formi, imaju puno samopouzdanja i to se vidi od prvih treninga. Svi su jako motivirani, daju sve od sebe, guraju jedan drugoga. To se osjeti, atmosfera je odlična, rekao bih idilična, i nadamo se dobrom rezultatu“, rekao je Krajan.
Petak 14 sati: Marin Čilić – Dmitrij Popko, slijede Borna Ćorić – Mihail Kukuškin; subota, 15 sati: Ivan Dodig, Nikola Mektić – Timur Habibulin, Aleksandr Nedovjesov; nedjelja, 14 sati: Marin Čilić – Mihail Kukuškin, slijedi Borna Ćorić – Dmitrij Popko.

Organizacije