Željko Krajan objavio sastav za susret s Velikom Britanijom

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u utorak je objavio sastav za predstojeći susret u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu protiv Velike Britanije koji će se održati u Umagu od 13. do 15. rujna.
Nominirana su četvorica igrača: Ivan Dodig (38. na aktualnoj pojedinačnoj ATP listi), Antonio Veić (187.), Mate Pavić (370.) i Borna Ćorić (600.).
Britanski izbornik Leon Smith u postavu je uvrstio Andyja Murraya (3.), Jamesa Warda (174.), Daniela Evansa (179.) i Colina Fleminga (21. na svijetu među igračima parova).
Izbornici oba sastava imaju mogućnost zamijeniti dvojicu igrača iz prve nominacije, no najkasnije sat prije službenog ždrijebanja koje će biti održano u četvrtak u 13 sati u Umagu.
Prvi meč u petak 13. rujna treba početi u 11 sati. Subotnji dvoboj parova na rasporedu je od 14 sati, a nedjeljni prvi pojedinačni meč zakazan je za 11 sati.
Pobjednik susreta Hrvatska – Velika Britanija plasirat će se u elitni rang Davis Cupa, Svjetsku skupinu, u kojoj je Hrvatska igrala čak 11 puta u posljednjih 12 godina. Britanci su posljednji put u toj grupi bili prije pet godina, a priliku za povratak dobili su zahvaljujući preokretu protiv Rusije u travanjskom susretu Prve skupine u euroafričkoj zoni, kada su zaostatak 0:2 nakon prvog dana pretvorili u pobjedu 3:alt2.
Hrvatska je u veljači u 1. kolu Svjetske skupine na gostovanju u Torinu izgubila od Italije rezultatom 2:3.

Organizacije