Željko Krajan: Samo je Mayer donekle iznenađenje

Željko Krajan: Samo je Mayer donekle iznenađenje

Dva tjedna prije roka izbornik argentinske Davis Cup reprezentacije Daniel Orsanic prijavio je sastav za finale protiv Hrvatske u Zagrebu (Arena Zagreb, od 25. do 27. studenoga). U postavi su Juan Martin del Potro (38. na ATP listi), Federico Delbonis (42.), Guido Pella (57.) i Leonardo Mayer (124.), dakle isti sastav koji je sredinom rujna u Glasgowu s 3:2 svladao Veliku Britaniju.
“Jedino iznenađenje za mene je Leonardo Mayer, koji uopće nije igrao na europskim dvoranskim turnirima ove jeseni, nego je nastupao na ‘challengerima’ na zemlji u Južnoj Americi. Ne vjerujem da će pored Delbonisa i Pelle dobiti priliku u nekom od pojedinačnih mečeva, no s druge strane njegova je prednost iskustvo, a ne treba zaboraviti da je donio Argentincima presudni bod za pobjedu svladavši Daniela Evansa. Ukupno gledajući, imaju dobar sastav, nije to samo sjajni Del Potro”, prokomentirao je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan.
Rok za prijavu sastava je deset dana prije početka susreta (u ovom slučaju u utorak 15. studenoga), a treninzi u Areni Zagreb službeno trebaju započeti 21. studenoga. Koliko bi mogao biti problem što će dvojica važnih aduta – Marin Čilić i Ivan Dodig – doći na pripreme kasno, jer će u prethodnom tjednu igrati na ATP World Tour Finalsu u Londonu.
“U Londonu će igrati mečeve na najvišoj mogućoj razini, protiv najboljih na svijetu, i to će im vrijediti više nego da su od početka na pripremama u Zagrebu”, kaže Krajan. Vezano uz trenutno stanje ozljede Borne Ćorića i njegova oporavka dodao je: “Borna trenira, sprema se i vjeruje da će biti spreman za finale.”

Organizacije