U subotu započinje Split Open, od domaćih igrača nastupit će Gojo, Ajduković i Serdarušić

U subotu započinje Split Open, od domaćih igrača nastupit će Gojo, Ajduković i Serdarušić

ATP Challenger Split Open samo što nije počeo. U subotu 26. rujna na Firulama kreću kvalifikacije, a dva dana kasnije, u ponedjeljak 28. rujna, započinje glavni turnir koji će trajati do nedjelje 4. listopada.

Tim je povodom u splitskom hotelu Cornaro održana konferencija za medije na kojoj je direktor turnira Ismar Moralić otkrio najnovije informacije po pitanju liste prijavljenih igrača, ali i ime slavnog gosta koji će posjetiti turnir:

“Čast nam je najaviti da nam dolazi jedan Viktor Troicki, ovih će dana u Splitu trenirati i Damir Džumhur, a u ulozi trenera stiže nam apsolutna legenda gospodin Pat Cash. U Splitu je posljednji put bio 1985. godine i baš se veseli povratku. Mislim da su to sjajne vijesti za prvo izdanje turnira.”

Odlična je vijest i što će tribine biti otvorene za navijače. Doduše, ne u punom kapacitetu.

“Od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dobili smo potvrdu da će broj biti ograničen na 20 posto kapaciteta stadiona. Voljeli bismo da je više, ali smo sretni što će ljudi ipak moći prisustvovati mečevima. Turnir ćemo organizirati po strogim mjerama ATP-a i HZJZ-a” – rekao je Moralić.

Ždrijeb glavnog turnira na rasporedu je u nedjelju. Neki od prijavljenih tenisača još igraju kvalifikacije Roland Garrosa, pa će i o tome ovisiti popis.

“Čekamo negativne nalaze svih tenisača i tek onda možemo objaviti konačnu listu. Prvi igrač ispod crte je Tommy Robredo, nekadašnji peti igrač svijeta. To dovoljno govori o kvaliteti prijavljenih igrača” – kaže Moralić.

U glavnom turniru bit će 32 tenisača, u kvalifikacijama 16, a u konkurenciji parova 16 timova. Tri pozivnice za glavni turnir dobili su domaći igrači Splićani Borna Gojo i Duje Ajduković te Zagrepčanin Nino Serdarušić. Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić, koji je govorio u ime Hrvatskog teniskog saveza kao partnera turnira, rekao je:

“Ja sam dijete Firula i sretan sam što se turnir održava budući da su mnogi u problemima i otkazuju ih, evo to je učinila i Moskva. U Hrvatskoj nemamo trenutno puno turnira tako da je ovo pravi korak za nas, tim više što smo uglavnom imali samo Futurese, a ovo je ipak razina više. U glavnom turniru su svi igrači između 100. i 200. mjesta na ATP ljestvici. Bit će dobrih mečeva i publika će uživati. Samo da nas vrijeme posluži”.

Martić je istaknuo koliko će pozivnice pomoći našim tenisačima.

“Gojo i Serdarušić inače bi morali igrati kvalifikacije za ovakav turnir, a Ajduković niti to. Gojo je ovaj tjedan igrao četvrtfinale Challengera u Rumunjskoj, Duje je prošlog tjedna osvojio Futures, Nino također igra dobro…”

Direktor Moralić još je otkrio kako će ulaznice za glavni turnir koštati 20 kuna, a od četvrtfinalnih mečeva koji počinju u petak 2. listopada cijena će im neznatno porasti sve do finala koje će koštati 50 kuna.

Organizacije