Domaći dvojac ide dalje – Borna i Duje u polufinalu Split Opena!

Domaći dvojac ide dalje – Borna i Duje u polufinalu Split Opena!

Domaći dvojac nastavlja s odličnim nastupima na premijernom izdanju splitskog ATP Challengera, Borna Gojo i Duje Ajduković probili su se u petak u polufinale Split Opena! Borna Gojo pobijedio je u četvrtfinalu Talijana Alessandra Giannessija, 172. tenisača svijeta – 6:3, 6:3. U vjetrovitim uvjetima na Centralnom terenu Firula splitski se tenisač na krilima podrške s tribina puno bolje snašao od ljevorukog Talijana, nekadašnjeg polufinalista Umaga i osigurao prvo polufinale na Challengeru ove sezone.

“Dosta je puhalo, ali ja sam na Firulama često igrao po vjetru. Bolje sam se snašao. Baš me trener na zagrijavanju pitao kakav sam po vjetru, odgovorio sam mu da samo moram biti bolji od suparnika. Tako je i bilo” – presretan je poslije meča bio 22-godišnji Splićanin koji će u subotnjem polufinalu protiv Pedra Souse (113. na ATP listi) tražiti plasman u svoj prvi finale na Challengerima.

Ajduković, pak, igra svoj najbolji turnir karijere. Nakon Martina Kližana pao je još jedan Slovak iz Bratislave, Jozef Kovalik (124. na ATP listi) kojeg je izbacio u dva seta – 6:2, 6:4. Kovalik je u drugom setu poveo s 3:0, no Duju to nije obeshrabrilo. Uspio je poravnati, a onda u devetom gemu stići do novog breaka koji je odlučio pobjednika.

“Uvjeti su bili teški, vjetar je puhao u svim pravcima. Nije bilo lako igrati tečno. Izvukao sam prvi gem i onda je bilo lakše. Rad nogu bio je presudan. U drugi set ušao sam možda malo preagresivno, a Kovalik je dobar igrač koji to kažnjava. Brzo sam se prilagodio i vratio” – komentirao je Ajduković pobjedu nad osam godina starijim suparnikom koji je 2017. godine svladao Marina Čilića, a na ATP Touru je dvaput dogurao do polufinala. Duje će na putu do nedjeljnog finala morati proći Argentinca Francisca Cerundola, 223. tenisača svijeta.

Foto: Robert Pleško

Organizacije