Hrvatice krenule pobjedom protiv Estonije, pobjeda debitantice Lukas

 

Hrvatska Fed Cup reprezentacija pobjedom je počela nastup na turniru Prve skupine u izraelskom Eilatu, svladavši u susretu prvog kola grupe C Estoniju rezultatom 2:1.
Odlučujući bod hrvatske su tenisačice osvojile u meču parova, u kojem su Ana Konjuh i darija Jurak sa 6:0, 6:1 svladale Valeriju Gorlats i Anett Kontaveit.
Hrvatska je povela 1-0 pobjedom debitantice Tene Lukas, koja je u sastav uskočila kao zamjena. Poziv je u potpunosti opravdala, svladavši sa 6:2, 3:6, 6:1 Valeriju Gorlats. Estonija je izjednačila na 1:1 nakon što je Anett Kontaveit sa 4:6, 6:3, 6:4 svladala Anu Konjuh. U izjednačenom meču Konjuh je u trećem setu nadoknadila zaostatak 2:4, došla do 4:4 uz 30-0 na svom servisu, no Estonka je uspjela napraviti preokret.
Idući suparnik Hrvatskoj (u četvrtak) bit će Turska, koja je u susretu prvog kola sa 2:1 svladala domaćina Izrael, i to bi mogao biti okršaj koji će odlučiti o pobjedniku grupe C. Samo prvoplasirani sastav u grupi izborit će ulazak u razigravanje, u kojem će u subotu igrati protiv pobjednika grupe A za mjesto koje vodi u doigravanje za Svjetsku skupinu II.
HRVATSKA – ESTONIJA 2:1: Lukas – Gorlats 6:2, 3:6, 6:1, Konjuh – Kontaveit 6:4, 3:6, 4:6, Jurak, Konjuh – Gorlats, Kontaveit 6:0, 6:1.

 

 

.  alt

Organizacije