Pavić i Marach u velikom finalu, Mate i u polufinalu mixa

Pavić i Marach u velikom finalu, Mate i u polufinalu mixa

Novi pothvat Mate Pavića i Olivera Maracha u Melbourneu! Nakon što su lani igrali završnicu Wimbledona, 24-godišnji Splićanin i 37-godišnji Austirjanac sve su ponovili i na Australian Openu. U polufinalnom su dvoboju nakon tri seta svladali Japanca Bena Mclachlana i Nijemca Jan-Lennarda Struffa – 4:6, 7:5, 7:6(4). Suparnici su u drugom setu vodili s 5:4 i kod 30:30 bili dva poena od pobjede, no Pavić i Marach uspjeli su s tri uzastopna gema dohvatiti treći set u kojem nije bilo breaka pa je odluka pala u 13. igri. Hrvatsko-austrijska kombinacija gubila je u tie-breaku s 3:1, no našla je put do 13. uzastopne pobjede u 2018. godini.

Za Grand Slam naslov igrati će protiv 11. nositelja, Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha. Inače, Mate je ovom pobjedom napravio velik skok na ATP listi parova te će se naći na petoj poziciji (bio 15. uoči turnira), bez obzira ishod finala.

Pored slavlja u polufinalu muških parova, Mate je u četvrtak bio uspješan i u konkurenciji mješovitih parova, on i Kanađanka Garbiela Dabrowski izborili su nastup u polufinalu nakon četvrtfinalne pobjede nad Šveđankom Joahnnom Larsson i Nizozemcem Matweom Middelkoopom – 6:3, 7:6(6). Za prolaz u finale igrau protiv 3. nositelja, Ruskinje Jekaterine Makarove i brazilca Brune Soaresa.

Organizacije