Marta Dobrić: Osjećaj igranja za Hrvatsku bio je poseban

Marta Dobrić: Osjećaj igranja za Hrvatsku bio je poseban

Prvi dio hrvatske i europske teniske sezone doživio je neočekivani zastoj, ali nova šibenska nada Marta Dobrić već je stigla doživjeti puno lijepih stvari u 2020. godini. Članica šibenskog Šubićevca je sredinom siječnja slavila naslove u singlu i u paru s Petrom Škokić na Hrvatski Telekom Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u uzrastu do 12 godina na terenima Zagija na Zagrebačkom velesajmu, a nedugo potom zaigrala je i za Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru europskog Winter Cupa u češkom Rakovniku.

S takvim početkom sezone, Martin pogled na uvodne mjesece u godini bio je vrlo vedar. Na putu do hrvatskog dvoranskog naslova u singlu, nova nada iz Šibenika u Zagrebu je proslavila četiri pobjede u dva seta, uključujući 6:2, 6:3 u finalu protiv Mihaele Les. Najzahtjevniji izazov bilo je polufinale s preokretom protiv Petre Škokić, s 5:7, 6:3, 6:2 u tom meču. Sa Škokić je bila uspješna u konkurenciji parova, s tri preskočene prepreke u dolasku do titule.

– Organizacija je bila super, bilo je lijepo. Došla sam dva-tri dana prije turnira, u Šibeniku nemamo dvoranu i podlogu pa se trebalo pripremiti – osvrnula se Marta.

– Najviše pamtim polufinale protiv Petre Škokić. Prijateljice smo, ali i rivalke, svaki naš meč je gust i napet – dodala je nova šibenska nada, koja se sa Škokić družila na zagrebačkoj dvoranskoj tvrdoj podlozi, ali i van terena.

Nakon slavlja u Zagrebu, Marta je ubrzo zaigrala i na drugačijem natjecanju, u ekipnom okruženju na Tennis Europe Winter Cupu. Bila je u akciji za Hrvatsku na kvalifikacijskom turniru uzrasta do 12 godina u Češkoj, što je donijelo novo lijepo iskustvo.

– Organizacija je bila super, a mečevi dobri. Osjećaj igranja za Hrvatsku bio je poseban. Trudili smo se na terenu, a van terena zabavljali – opisala je Marta, koja je dosadašnje korake prošla s teniskim trenerom Vedranom Štrkaljem, dok unatrag oko dvije i pol godine na kondiciji radi s Ivicom Kljajićem.

– Najdraža podloga mi je zemlja, a najdraži udarac bekhend-paralela, iako volim i forhend. S trenerom Štrkaljem radim od početka, od pete godine, super se slažemo i naviknuti smo jedan na drugoga – istaknula je dolazeća šibenska nada, koja vjeruje da će nastavak sezone donijeti nove lijepe stvari nakon što tenis ponovno krene.

– Htjela bih odigrati još pet-šest Tennis Europe turnira, a na zimu ići na Orange Bowl. Na Tennis Europe turnirima sam već igrala i dobro sam se snašla. To je veće iskustvo, samo mi najveći problem što ne mogu stalno putovati s mamom i tatom – zaključila je Marta.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Organizacije