Joha-Bilić, Salopek i Bulović uspješni u Rijeci, Rastočić među najboljih osam u Fürstenfeldu

Joha-Bilić, Salopek i Bulović uspješni u Rijeci, Rastočić među najboljih osam u Fürstenfeldu

Dorian Salopek, Matija Bulović i Astrid Joha-Bilić (na slici) plasirali su se u srijedu u osminu finala Kvarner Opena, Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 16 godina koji se igra u Rijeci. Salopek (5. nositelj) je u 2. kolu preskočio Talijana Iliu Coppolu Bertolija (6:1, 6:4), Bulović (15.) Talijana Mattea Salvija (0:6, 7:6(5), 6:0), dok je Joha-Bilić slavila protiv Talijanke Guije Solari – 5:7, 6:4, 6:2. U drugom je kolu izgubio Anton Stipetić, također od Talijana Tobia Costanze Baragiole Mordinija – 6:2, 6:0.

Lucija Rastočić probila se u četvrtfinale Tennis Europe turnira 2. ranga uzrasta do 14 godina u austrijskom Fürstenfeldu, ona je u 3. kolu našla put do pobjede nad 4. nositeljicom, Mađaricom Norinom Bak Szabo – 6:4, 7:5.

Milana Rašan-Buha je na TE turniru 1. ranga uzrasta do 12 godina, koji se također igra u Fürstenfeldu, u četvrtfinalu poražena od Ukrajinke Solomije Pinde – 6:2, 6:1. No, Milana je prošla u polufinale turnira parova nakon što su ona i Francuskinja Lyne Thach u četvrtfinalu svladale Austrijanke Lau Haider-Maurer i Aureliju Schober – 6:4, 6:4.

Organizacije