Duje Ajduković u četvrtfinalu bez pobjede protiv španjolskog kvalifikanta

Duje Ajduković u četvrtfinalu bez pobjede protiv španjolskog kvalifikanta

Duje Ajduković završio je nastup na ovogodišnjem Falkensteiner Punta Skala – Zadar Openu u četvrtfinalu: sa 7:6 (3), 6:3 svladao ga je španjolski kvalifikant, Carlos Sancher Jover. Hrvatski tenisač imao je obećavajuću situaciju u prvom setu, u kojem je vodio 5:3, no ta je dionica na kraju pripala 515. tenisaču svijeta u tie-breaku. U drugom setu Sanchez Jover je rano došao do prednosti, a posljednja Dujina prilika za povratak bila je kod 2:4, kad je propustio iskoristiti break-loptu.

“Generalno, suparnik je bio bolji od mene. Igrao je konstantnije. U prvom setu sam četiri puta izgubio servis, a to je jako loša statistika. No on je jako dobar na reternu i ubacuje nevjerojatan broj ‘balona’ u igralište, pa mi servis nije puno značio danas”, rekao je Ajduković.

U subotnjem polufinalu Sanchez Jover će igrati protiv Poljaka Michalskog, a u drugom polufinalnom susretu sastat će se Francuz Guinard i Talijan Cobolli. Bez obzira na poraz u četvrtfinalu Ajduković bi na sljedećoj rang listi zahvaljujući bodovima iz Zadra trebao doći do najboljeg plasmana na ATP listi, 241. mjesta (trenutno 255.).

Sličan rasplet iz perspektive hrvatskih tenisača dogodio se i u polufinalu konkurencije parova. Mili Poljičak i Nino Serdarušić vodili su 4:2 u prvom setu, no na kraju su u finale pobjedom 6:4, 6:4 ipak otišli Čeh Kolar i Talijan Vavassori.

Foto: Frane Hrabrov

Organizacije