Matej Dodig protiv Nina Serdarušića za plasman u četvrtfinale Zagreb Opena

Matej Dodig protiv Nina Serdarušića za plasman u četvrtfinale Zagreb Opena

Hrvatski tenisači, 18-godišnji Matej Dodig i 27-godišnji Nino Serdarušić, u utorak su prošli prvo kolo na ATP Challengeru Zagreb Open i u međusobnom će dvoboju odlučiti koji će od njih dvojice igrati u četvrtfinalu. Serdarušić nastavio je pobjednički niz započet u kvalifikacijama, Zagrepčanin je u prvom kolu glavnog turnira nadvisio Argentinca Genara Alberta Olivierija (188. na ATP listi), bilo je 6:1, 6:2 za samo 71 minutu igre na središnjem terenu teniskog centra na Šalati. Dodig je za sat i 49 minuta svladao španjolskog kvalifikanta Carlosa Tabernera (309.) – 6:3, 0:6, 6:1.
Odlično je mladi Osječanin ušao u meč, bez respekta prema iskusnijem suparniku. Na putu ka osvajanju prvog seta nije ga omelo ni to što je u osmom gemu propustio čak šest set-lopti kad je Španjolac bio na servisu. U sljedećem gemu je uvjerljivo zaključio prvi set. U drugom mu se dogodio mali pad u koncentraciji, što je rezultiralo brzo izgubljenim setom u kojem je osvojio svega šest poena.

“Ne znam što se dogodilo. U prvom gemu je pogodio par crta, naživcirao sam se, nisam vjerovao što se događa. U 10-15 minuta sam izgubio set, otišao u svlačionicu, fokusirao se, resetirao i odigrao jako dobar tenis u trećem setu”, opisao je Dodig svoje uspone i padove tijekom dvoboja. Nakon stanke između drugog i trećeg seta na teren se ponovno vratio Matej kakvog smo gledali u prvom setu, strpljiv, precizan, snažan i odvažan. Razoružao je Tabernera i osigurao da Zagreb Open ima barem jednog domaćeg predstavnika u četvrtfinalu, za koje će se boriti protiv znatno iskusnijeg Nine Serdarušića koji pokazuje da je u sve boljoj formi.

“Stvarno se radujem. Mislim da će biti puno publike. Obožavam igrati takve mečeve. Mislim da ćemo obojica uživati u dobrom tenisu”, poručio je Dodig.

Foto: Zagreb Open

Organizacije