Luka Mikrut i Matej Dodig izborili nastup u četvrtfinalu ATP Challengera Zagreb Open

Luka Mikrut i Matej Dodig izborili nastup u četvrtfinalu ATP Challengera Zagreb Open

Predstavnici nove hrvatske teniske generacije, 18-godišnji Osječanin Matej Dodig i 20-godišnji Splićanin Luka Mikrut probili su se do četvrtfinala ATP Challengera Zagreb Open, a to su izborili pobjedama u dvobojima drugog kola protiv Nine Serdarušića, odnosno Portugalca Henriquea Roche. Nažalost, njima se nije uspio pridružiti i 18-godišnji Splićanin Dino Prižmić od kojega je sa 6:2, 6:4 bolji bio 27-godišnji Kazahstanac Dmitri Popko, 244. na ATP listi. .

Za razliku od njega Luka Mikrut je svog portugalskog vršnjaka, 306 mjesta bolje rangiranog Henriquea Rochu, pobijedio sa 6:3, 6:2 i prvi put u karijeri došao do četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji na Challenger Touru.

“Mislim da je to sigurno jedan od boljih mečeva što sam ih igrao ove godine. I on je igrao dobro, ali ja sam se jednostavno danas osjećao odlično. Drago mi je da mogu igrati na toj razini pred domaćom publikom. Svaka mi ovakva pobjeda puno znači”, rekao je Mikrut koji će u četvrtfinalu igrati protiv Meksikanca Rodriga Pacheca Mendeza.

U zadnjem meču na središnjem terenu 27-godišnji Nino Serdarušić, koji je do glavnog turnira došao iz kvalifikacija, osvojio je prvi set, ali je u nastavku dvoboja morao priznati nadmoć devet godina mlađeg Mateja Dodiga koji je mu je prepustio još samo tri gema za konačnih 4:6, 6:1, 6:2. Matej će za prolaz u polufinale igrati protiv Dmitrija Popka, pobjednika nad Prižmićem.

“Totalno sam na početku meča bio van svega. Kad sam se s trenerom dogovorio kako ću igrati, morao sam jednostavno pronaći svoju igru, tad je postalo dosta bolje. Drugi i treći set je bilo stvarno odlično i nadam se da ću sutra od početka tako igrati”, rekao je zadovoljni Osječanin. U slučaju pobjeda nad svojim suparnicima u četvrtfinalu, Luka Mikrut i Matej Dodig u hrvatskom bi polufinalu odlučivali koji će se od njih dvojice po prvi put boriti za pobjednički trofej u pojedinačnoj konkurenciji na ATP Challenger Touru.

Foto: Zagreb Open

Organizacije