Velika subota na Šalati – Matej Dodig protiv Luke Mikruta za finale Zagreb Opena

Velika subota na Šalati – Matej Dodig protiv Luke Mikruta za finale Zagreb Opena

Mladi hrvatski tenisači, 18-godišnji Osječanin Matej Dodig i 20-godišnji Splićanin Luka Mikrut, četvrtfinalnim su pobjedama nad Kazahstance Dmitrijem Popkom i Meksikancem Rodrigom Pachecom Mendezom u petak izborili plasman u polufinale ATP Challengera Zagreb Open i u subotu će u međusobnom dvoboju odlučivati koji će se od njih dvojice u nedjelju naći u svom prvom finalu na ovoj razini.

Posebno dramatičan bio je Dodigov dvoboj protiv pobjednika nad Dinom Prižmićem u drugom kolu. Naime, Popko je u prvom setu vodio 5:3, ali je mladi Osječanin nizom od četiri gema došao do preokreta i važne prednosti. Popko je i u drugi set krenuo ‘breakom’, a tu je prednost uspio sačuvati do kraja druge dionice. Treći set je bio najduži. Popko je ponovno prvi došao do ‘breaka’ za 3:2, ali je Dodig odmah uzvratio u sljedećem gemu. Unatoč prijetećim sivim oblacima i sve lošijoj vidljivosti, Dodig je u desetom gemu uspio doći do tri meč-lopte na servis suparnika. Prve dvije je Popko spasio, ali na treću je Matej dočekao veliku pobjedu (7:5, 4:6, 6:4) za svoje drugo polufinale na Challenger Touru. Tako je ponovio rezultat koji je ostvario prije dva mjeseca u Splitu.

“Dao sam zadnje atome snage. Sad se treba oporaviti za subotu. Igram protiv još jednog Hrvata, svog dobrog prijatelja koji je u odličnoj formi i kojeg još nikada nisam pobijedio. Želim uživati u svakom trenutku i dati sve od sebe”, rekao je Dodig nakon velike pobjede.

Luka Mikrut je po prvi put stigao do polufinala na Challenger Touru. Za 20-godišnjeg Splićanina meč protiv 19-godišnjeg Meksikanca Pacecha Mendeza je odlično počeo. Poveo je 3:0, ali je u petom gemu izgubio prednost ‘breaka’, da bi opet došao do nje u sljedećem gemu i potom lako zaključio prvu dionicu. U drugom setu je Meksikanac na isti način uzvratio. Poveo je 3:0 pa dopustio Mikrutu da vrati ‘break’, ali je nizom od tri gema odveo meč u odlučujući set. U njemu je ponovno hrvatski tenisač prvi došao do prednosti i poveo 3:2, ali je u sljedećem gemu izgubio servis. Kod 3:3 je Mikrut imao 0-40, ali je Meksikanac uz dosta sreće izvukao gem i poveo 4:3. Ipak, kod 5:5 Mikrut je iskoristio drugu priliku za ‘break’ i došao do servisa za meč i pobjede – 6:3, 2:6, 7:5.

“Fizički jako težak meč, s puno uspona i padova, ali na kraju sam našao snage za napraviti taj ‘break’ u trećem setu i onda odigrati vjerojatno najbolji servis gem u meču”, rekao je Mikrut.

Foto: Zagreb Open

Organizacije