Izvrsni Matej Dodig u osmini finala Umaga, Mili Poljičak imao dvije meč lopte!

Izvrsni Matej Dodig u osmini finala Umaga, Mili Poljičak imao dvije meč lopte!

Matej Dodig je u osmini finala Umaga! U prvom nastupu na ATP turnirima je sa 3:6, 6:2, 6:2 svladao Francuza Enza Couacauda i tako stigao do najveće pobjede do sada. Veoma blizu jednakom uspjehu bio je i Mili Poljičak, ali je ostao za korak kratak: protiv Lorenza Sonega propustio je dvije meč lopte. Talijan je u dramatičnom meču prošao rezultatom 6:2, 6:7 (1), 7:6 (9).
“Osjećaj je odličan, ne mogu ga ni opisati. Atmosfera je bila sjajna, došli su me podržati i moji iz Osijeka, ali i iz drugih dijelova Hrvatske. Još jednom hvala na pozivnici”, rekao je 19-godišnji Dodig. “Ovo mi je naravno najdraža pobjeda, svladao sam igrača koji je prošao kvalifikacije na svim Grand Slamovima, uzeo set Đokoviću na Australian Openu… Na početku se nisam snašao sa svjetlima, nisam siguran jesam li ikad igrao ovako kasno, ali sam ipak preokrenuo rezultat.”
U osmini finala suparnik će mu biti četvrti nositelj, Argentinac Francisco Cerundolo.
Poljičak je također odigrao izvrsno protiv 54. igrača svijeta. Najbolji tenis prikazao je u drugom i trećem setu, a posebno je impresivan bio u tie breaku drugog seta. U drugoj dionici je mogao proći i lakše, jer je vodio 5:2, no zato je u tie-breaku dominirao uz gubitak samo jednog poena. U trećem setu nije bilo nijedne break lopte, a u tie-breaku prvi se odvojio Sonego, povevši 5:2. Mili se vratio s četiri poena u nizu, no nije iskoristio meč loptu kod 6:5, a ni sljedeću kod 8:7, pa je na kraju slavio lanjski polufinalist Umaga.
“Ne znam bih li se smijao ili plakao. Ovakvi porazi su sastavni dio sporta, ali moram biti ponosan. Unazad godinu dana nije bilo ovako bajno. Trudim se da budem na ovakvoj razini što češće. Kad bih imao više prilika nastupati na ovoj razini mislim da bih bio puno bolji. Dođem s Futures turnira na kojima ne igraš najbolji tenis, tamo je samo važno pobijediti da se probiješ prema većim turnirima. Ja ovakvu šansu imam jednom godišnje, a igrači kao Sonego igraju svakog tjedna. To je i presudilo, izgubio sam prvi set prije nego što sam ušao u meč. Na kraju, izgubio sam za jedan poen, na meč loptu pogodio je okvirom na vanjsku liniju…”, rekao je Poljičak, koji je trenutno 524. na ATP listi.
Od hrvatskih tenisača u prvom kolu još treba igrati Duje Ajduković, koji će proiv Talijana Darderija biti u akciji u utorak, ne prije 21 sat.
U konkurenciji parova branitelji naslova Nino Serdarušić i Blaž Rola ispali su u prvom kolu – hrvatsko-slovensku kombinaciju eliminirali su Nizozemac Arends i Ukrajinac Molčanov (6:2, 6:4).
Foto: Croatia Open

Organizacije