Duje Ajduković bez prolaza u drugo kolo u Umagu, izgubio od Talijana Darderija

Duje Ajduković bez prolaza u drugo kolo u Umagu, izgubio od Talijana Darderija

Nekoliko dana nakon što je u švedskom Bastadu prvi put u karijeri igrao u polufinalu nekog ATP turnira Duje Ajduković nije uspio proći prvu prepreku u Umagu. Na startu Plava Laguna Croatia Opena sa 6:1, 6:4 svladao ga je peti nositelj, Talijan Luciano Darderi, pa je tako u glavnom turniru ostao samo jedan hrvatski tenisač. To je 19-godišnji Matej Dodig, koji će u srijedu od 16:30 protiv Argentinca Francisca Cerundola tražiti prolaz u četvrtfinale.
“Darderi je na višem nivou od mene. Nije mi bilo lako pronaći ritam, u jednom trenu sam uspio, ali on je igrač koji je ove godine odličan na zemlji i svako malo je u četvrtfinalu ili polufinalu ATP turnira, a to je ozbiljna stvar”, rekao je Ajduković, kojem je sadašnje 110. mjesto najbolji plasman u karijeri.
Prvi set je prošao u dominaciji 33. igrača svijeta, a onda se Ajduković oporavio i poveo 3:0. Nešto kasnije imao je loptu za 5:3, no kad to nije iskoristio Darderi mu više nije dao priliku. Ovo je Ajdukoviću bio četvrti nastup u Umagu, a jedinu pobjedu ostvario je 2021.
U konkurenciji parova pobjednici turnira Road to Umag Karlo Kajin i Deni Žmak zaustavljeni su na startu: sa 6:4, 6:4 pobijedili su ih Francuzi Eysseric i Luz. Tako u tom natjecanju više nema hrvatskih igrača, nakon što su dan ranije u prvom kolu eliminirani branitelji naslova, Nino Serdarušić i Slovenac Blaž Rola.

Organizacije