Za umaški naslov Musetti i Cerundolo

Za umaški naslov Musetti i Cerundolo

U finalu 34. izdanja Plava Laguna Croatia Opena u nedjelju s početkom u 20 sati igrat će Talijan Lorenzo Musetti i Argentinac Francisco Cerundolo. Takav je bio rasplet subotnjih polufinalnih mečeva, u kojima je Musetti vrlo uvjerljivo (6:4, 6:1) pobijedio Čeha Jakuba Menšika, a Cerundolo sa 7:6 (6), 6:4 prvog nositelja, Rusa Andreja Rubljova.
Musettiju je ovo bio već četvrti polufinale zaredom, a ako osvoji naslov izjednačit će svoj najbolji plasman u karijeri (15.). Također, u tom bi slučaju postao četvrti Talijan s naslovom na umaškom ATP turniru.
„Mislim da sam danas odigrao najbolji meč na turniru“, rekao je 22-godišnji Talijan, koji je jedini servis izgubio kod vodstva 3:2 u prvom setu, a do kraja meča izgubio je još samo dva gema. U drugom setu 18-godišnji Menšik je na suparnikovu početnom udarcu osvojio samo tri poena.
U finalu ga čeka Francisco Cerundolo, Argentinac koji je u subotu imao vrlo težak posao protiv Andreja Rubljova. Time što je svladao ruskog tenisača spriječio je da u finalu Umaga četvrti put igraju prvi protiv drugog nositelja.
„Normalno da sam sretan zbog ovog rezultata. Prošlo je više od godinu dana otkako sam posljednji put igrao u finalu. Da pobijediš igrača iz društva deset najboljih (Rubljov je 9., op.) moraš igrati dobro u svim aspektima teniske igre, a meni je to uspjelo“, rekao je Cerundolo. Posebno napet bio je posljednji gem, u kojem je Rubljov propustio pet break lopti, a Argentinac iskoristio petu meč loptu.
Foto: Croatia Open

Organizacije