Francisco Cerundolo nakon preokreta do naslova na Croatia Openu

Francisco Cerundolo nakon preokreta do naslova na Croatia Openu

Francisco Cerundolo novo je ime na popisu osvajača Umaga! U finalu 34. izdanja Plava Laguna Croatia Opena, 25-godišnji Argentinac je s 2:6, 6:4, 7:6 (5), nakon tri sata vrhunskog tenisa, svladao Talijana Lorenza Musettija i tako došao do trećeg naslova u karijeri, drugog na zemlji. Također, postao je treći Argentinac s naslovom u Stella Marisu, nakon što su prije njega kao pobjednici odlazili Guillermo Canas (2004.) i Guillermo Coria (2005.).
Prema početku meča nije se dalo naslutiti da će biti toliko izjednačeno, jer je Musetti prvi set osvojio uz gubitak samo dva gema. Argentinac je u drugom krenuo s 3:0, potom izgubio servis, ali je breakom u desetom gemu vratio ravnotežu. U trećoj dionici obojica su briljirali, publika uživala u sjajnom tenisu, a činilo se da je Musetti napravio odlučujući korak prema pobjedi kad je napravio break za vodstvo 5:4. Međutim, kad je Talijan servirao za meč Cerundolo je uzvratio, a kasnije u tie breaku opet je Talijan stekao prednost i poveo 3:1. Argentinac je napravio novi preokret, osvojivši šest poena zaredom i uskoro zaključio susret.
Dan ranije, u polufinalu, Cerundolo je izbacio prvog nositelja, Rusa Andreja Rubljova, pa je na ovaj način postao treći tenisač ove godine koji je osvojio turnirski naslov pobijedivši na putu do titule oba vodeća nositelja. U Umagu se to dogodilo treći put, nakon Felixa Mantille 1997. i Pabla Cuevasa 2014.

 

Foto: Croatia Open

Organizacije