Petra Marčinko i Tara Würth međusobno za plasman u četvrtfinale Zagreb Opena

Petra Marčinko i Tara Würth međusobno za plasman u četvrtfinale Zagreb Opena

Petra Marčinko i Tara Würth igrat će međusobno u trećem kolu Zagreb Opena, ITF World Tennis Toura koji se ovog tjedna igra na terenima sportskog centra Šalata. Prva je drugo kolo prošla 18-godišnja Marčinko kojoj je to bio prvi nastup na turniru, jer je kao deveta nositeljica bila slobodna u prvom kolu. Zagrepčanka je nadjačala 20-godišnju Bugarku Liju Karatančeve (441. na WTA listi) – 7:5, 2:6, 6:3.

“Bio je težak meč. Zadovoljna sam što dobila, što sam to izvukla na kraju. Prva kola su uvijek malo teža, dok se uđe u udarac, a ova cura je stvarno bila dosta solidna. Bio je napet meč, dobro sam odigrala na kraju, što je bilo bitno”, rekla je članica TK “Top Spin”, koji je organizator ovog turnira.

“Jako mi je drago što se igra u mom klubu. To je nešto što sam čekala već neko vrijeme. Odlična je atmosfera, tu sam domaća, tereni su mi poznati”, rekla je nekadašnja prva juniorka svijeta koja se vraća nakon razdoblja obilježenog stankom zbog ozljede i svojevrsnom krizom rezultata, zbog koje je došla na sam rub ispadanja iz društva 300 najboljih tenisačica svijeta.

Njena sljedeća suparnica je kolegica iz reprezentacije, 21-godišnja Tara Würth koja je u odličnoj predstavi svladala petu nositeljicu Zagreb Opena, 19-godišnju Belgijku grčkog porijekla Sofiju Costoulas (274.) – 6:2, 6:4. Dvoboj Petre Marčinko i Tare Würth bit će odigran u četvrtak, s početkom u 9.30 sati, na središnjem terenu teniskog centra na Šalati.

Nažalost, Zagrepčankama se u osmini finala nije uspjela pridružiti 19-godišnja Splićanka Sara Svetac. Za suparnicu je imala prvu nositeljicu turnira, 28-godišnju Francuskinju Leoliju Jeanjean (155. na WTA listi) koja je slavila sa 6:3, 6:2.

Organizacije