Četiri hrvatske pobjede u Banjoj Luci, Polina Car uspješna u Podgorici a Kate Pešut u Sofiji

Četiri hrvatske pobjede u Banjoj Luci, Polina Car uspješna u Podgorici a Kate Pešut u Sofiji

Hrvatski su predstavnici u utorak upisali četiri pobjede u skupini na Tennis Europe turniru 2. ranga uzrasta do 12 godina u Banjoj Luci. Do prvog slavlja u skupini došao je Jakov Horvatin i to protiv Slovenca Leona Dakoviča (4:6, 6:1, 10:8), do drugih su pobjeda došle Goa Bisaki-Burlović (protiv Jovane Jevtić iz BiH – 6:1, 6:2) i Lorena Lamešić kojoj je Njemica Clara Marinovic predala susret bez borbe. Prvu je pobjedu ostvarila Natalie Pizzul koja je svladala Anju Majkić iz Bosne i Hercegovine – 6:0, 6:0.

Polina Car došla je do prvog uspjeha u skupini na TE turniru 2. ranga uzrasta do 12 godina u Podgorici, naša je igračica bila uvjerljiva protiv Ruskinje Marije Kadikove – 6:0, 6:0.

Kate Pešut prošla je prvo kolo TE turnira 2. ranga uzrasta do 14 godina u Sofiji, pobijedila je Bugarku Kalinu Fortunovu (7:6(0), 6:0). Karlo Brnić je na startu izgubio do Poljaka Lucjana Larysza – 6:3, 6:2.

Manuel Matešić izgubio je dvoboj drugog kola TE turnira 1. ranga uzrasta do 14 godina u njemačkom Renningenu od Gruzijca Zuke Kačeišvilija – 6:2, 6:1.

Organizacije