Sjajan dan hrvatske reprezentacije u Varaždinu: vodi 2:0 protiv Litve!

Sjajan dan hrvatske reprezentacije u Varaždinu: vodi 2:0 protiv Litve!

Sjajan dan hrvatskih tenisača u Varaždinu! U susretu protiv Litve u Svjetskoj skupini I Davis Cupa poveli su prvog dana 2:0 i treba im još samo jedan bod da izbore ukupnu pobjedu, a time i plasman u najviši rang ovog natjecanja. Prvi bod osvojio je Borna Gojo, svladavši sa 6:4, 6:2 vodećeg igrača litvanske reprezentacije Viliusa Gaubasa, a onda je Duje Ajduković sa 7:5, 6:7 (6), 6:2 bio bolji od Edasa Butvilasa i zaključio izvrsnu prezentaciju naših tenisača. Nastavak je u subotu u 14 sati.

„Stvarno mi je drago i ponosan sam što sam opet uspio ostvariti pobjedu za hrvatsku reprezentaciju, donijeti taj bod. Jedan smo bod bliže, ali ništa nije gotovo, jer cilj nam je da dođemo do ta tri boda i vratimo Hrvatsku igru za najvišu grupu, gdje smatram da spada“, rekao je Gojo. Na pitanje je li ključan bio trenutak kad je kod 4:3 u prvom setu spasio 15-40 dodao je: „Sigurno da je to bio bitan trenutak u meču. Servis me izvukao, jer možda u tom trenutku nisam igrao najbolji tenis. Drago mi je da se i dalje mogu pouzdati u taj udarac. Poslije je igra bila malo bolja, uspio sam se odvojiti u drugom setu i lakše završiti meč.

Ajduković je odigrao vrlo zahtjevan meč protiv Butvilasa, koji je također imao dobre prilike. I u prvoj i u drugoj dionici imao je set loptu kod 5:4, onda je u tie breaku spasio meč loptu kod 6:5 za Ajdukovića, no u trećem setu naš je tenisač bio dominantan. Brzo je došao do 3:0, pa novim breakom u osmom gemu zaključio meč.

„Butvilas me je iznenadio kvalitetom igre. Analizirali smo ga, znali smo da će biti agresivan od početka, ali ne u kolikoj mjeri i nismo očekivali da će to raditi toliko dugo. Ali, izdržao sam pritisak. Sigurno da mi je pobjeda još draža kad je izborena u takvim okolnostima“, rekao je Ajduković, koji je upravo u Varaždinu početkom godine u susretu protiv Belgije izborio prvu pobjedu u pojedinačnim mečevima u Davis Cupu.

Kvalitetu njegove igre pohvalio je i izbornik Velimir Zovko:

„Dosta se govori o Butvilasu, a ne o tome da kad protivnik odigra takav tenis ipak ne pobijedi. To govori još više kako je odigrao Duje, koliko je zreo igrač da je takav meč uspio pobjedom privesti kraju“.

Nastavak slijedi u subotu, s početkom u 14 sati, kad će Mate Pavić i Mili Poljičak protiv Ričardasa Berankisa i Pijusa Valkiekunasa pokušati osvojiti presudni treći bod.

Foto: Mario Ćužić

Organizacije