Hrvatska svladala Litvu u Varaždinu, treći bod u susretu parova osigurali Mate Pavić i Mili Poljičak!

Hrvatska svladala Litvu u Varaždinu, treći bod u susretu parova osigurali Mate Pavić i Mili Poljičak!

Hrvatska reprezentacija i sljedeće će godine igrati u Svjetskoj skupini Davis Cupa! Naši su tenisači u kvalifikacijskom dvoboju za najviši rang ovog natjecanju u Varaždinu slavili protiv Litve s 4:0. Treći su bod za našu vrstu u susretu parova izborili Mate Pavić i Mili Poljičak nakon što su u prvom subotnjem ogledu nadjačali Edasa Butvilasa i Viliusa Gaubasa – 6:4, 1:6, 6:3. Mate i Mili prvu su dionicu riješili nakon breaka u sedmom gemu na servis Gaubasa. Gosti brzo uzvraćaju u nastavku te oduzimaju početne udarce Poljičku i Paviću u četvrtom i šestom gemu za poravnanje u setovima na 1:1. Ipak, naš dvojac u odlučujućem setu nalazi put do novog breaka (za 3:1) te zatim sigurno privodi meč kraju za slavlje i novi trijumf naše reprezentacije. U četvrtom je susretu debitant, 19.godišnji Matej Dodig u dva seta svladao prvog litavskog igrača Viliusa Gaubasa – 6:3, 6:4 što je bio i završni rezultat varaždinskog sraza.

“Dobro sam se osjećao u svom prvom nastupu za reprezentaciju, trebalo mi je par gemova da uđem u meč. Jako mi je drago da smo na kraju pobijedili. Malo smo lošije odigrali drugi set – prvo sam ja sam sebe “breaknuo”, a zatim su suparnici na Matin servis odigrali jako dobro. Inače, s Matom se znam od djetinjstva, njegov otac me je trenirao dobar dio karijere i drago mi je što sam prvi meč za reprezentaciju odigrao upravo s njim” – rekao je nakon meča Poljičak.

“Meč je bio zanimljiv, bilo je uspona i padova. Na početku tog drugog seta desio nam se pad u igri, no u trećem smo setu došli do ranog breaka što je na kraju i presudilo. Možda se u drugom setu malo primijetilo da Mili igra svoj prvi meč u Davis Cupu što je i razumljivo, no u trećoj je dionici vratio samopouzdanje iz prvog seta i odigrao odlično u samoj završnici. On itekako dobro zna igrati parove, nije slučajno osvojio juniorski naslov na Roland Garrosu. Nadam se da ćemo se sljedeće godine okupiti u najjačem mogućem sastavu i ponovo pokušati napraviti dobar rezultat u Davis Cupu. Možemo igrati na pobjedu protiv svakog. Naravno, dosta će toga ovisiti i o ždrijebu – zadnjih nekoliko godina smo stalno igrati kod kuće, pa su veći izgledi da sljedeći meč igramo u gostima” – zaključio je Pavić.

Najmlađi član reprezentacije bio je pun dojmova nakon premijernog nastupa za Hrvatsku i pobjede nad najboljim gostujućim igračem.

“Ovo mi je jedan od ljepših trenutaka u životu. Prije nekoliko godina sam u Osijeku na susretu Davis Cupa skupljao loptice, sanjao sam da jednog dana budem dio momčadi, da dijelim svlačionicu s tim dečkima. Sad mi se to ostvarilo i uživam u svemu. Nadam se da mogu još dugo godina doprinositi uspjehu reprezentacije” – riječi su Mateja Dodiga. Završnu je riječ imao izbornik Velimir Zovko.

.”Pao nam je svima kamen za srca, odradili smo posao za koji smo bili svi zabrinuti. Zahvaljujem svim igračima na odazivu Svi igrači koji su nastupili počevši od najiskusnijeg Mate Pavića, Borne Goja koji se stavio na raspolaganje unatoč problemima s leđima, Duje Ajdukoviću koji sve više igrački raste i napreduje, te Milija Poljička i Mateja Dodiga koji su se uspjeli nametnuti kao odlična zamjena u reprezentaciji. Imamo odličnu generaciju mladih igrača od kojih u budućnosti možemo očekivati velike stvari” – na kraju će Zovko.

Ždrijeb Svjetske skupine Davis Cupa za 2025. godinu bit će 24. studenog u španjolskoj Malagi.

Foto: Mario Ćužić

 

 

Organizacije