Marin u finalu Wimbledona!!!

Marin u finalu Wimbledona!!!

Fantastičan uspjeh Marina Čilića! Nakon Gorana Ivaniševića i 2001. godine hrvatski će tenis ponovo imati svog aduta u finalu Wimbledona! Prvi hrvatski reket je  nakon četiri seta u polufinalnom dvoboju pobijedio Amerikanca Sama Querreya – 6:7(6), 6:4, 7:6(3), 7:5. U svoj drugi Grand Slam finale karijere (US Open 2014.) Marin je prošao nakon meča u kojem je imao čak 29 poena više od suparnika, u kojem je ubacio 25 asova (Querrey 13) i zabio 70 izravnih poena uz svega 21 neprisiljenu pogrešku. Bio je to njihov peti međusobni susret i peta Čilićeva pobjeda, treća na terenima All England Cluba. 

Nakon što je Amerikanac osvojio prvi set, Marin se u velikom stilu vratio u meč i uzeo sljedeća dva seta, da bi u odlučujućoj dionici Querrey stigao do ranog breaka. Ipak, kod 3:4 Marin treći put u meču izima suparnički servis, da bi u 12. gemu novim breakom izborio nastup u velikom finalu.

– Sam je igrao na iznimno visokoj razini, posebice u prvom setu. Imao sam priliku osvojiti i taj set jer sam u tie-breaku ispustio prednost od 4:1. No, u nastavku meča uhvatio sam pravi ritam na povratu servisa, gdje sam stvarao puno više prilika od suparnika. U završnici meča Sam me prisilio na moj najbolji tenis – rekao je kratko nakon meča Marin kojem će suparnik za naslov na ‘svetoj travi’ biti sedmerostruki pobjednik turnira, veliki Roger Federer. Federeru će to biti 29. finale na Grand Slam turnirima, dosad je osvojio 18 naslova. Marin je protiv Rogera dosad igrao u sedam navrata, a slavio je samo jednom, 2014. u polufinalu US Opena.    

Organizacije