Ajdukovića čeka Molčan, Prižmić na Zapatu Mirallesa, a Poljičak protiv kvalifikanta

Ajdukovića čeka Molčan, Prižmić na Zapatu Mirallesa, a Poljičak protiv kvalifikanta

Duje Ajduković protiv Slovaka Alexa Molčana, Dino Prižmić protiv Španjolca Bernabéa Zapate Mirallesa, a Mili Poljičak protiv za sada nepoznatog kvalifikanta – takav je ishod izvlačenja za glavni ždrijeb 32. izdanja turnira Plava Laguna Croatia Open Umag iz perspektive hrvatskih tenisača.

Prema plasmanu suparnika na ATP listi najlošije je prošao 21-godišnji Ajduković, jer ga čeka peti nositelj turnira i 48. igrač svijeta. Duje, trenutno 252. na pojedinačnoj ATP listi, već ima pobjedu u Umagu, jer je prošle godine (također igrajući s pozivnicom), svladao Argentinca Collarinija. Preostaloj dvojici hrvatskih tenisača ovo će biti ne samo premijera u glavnom ždrijebu umaškog turnira, nego i na ATP turnirima uopće. Prižmić, koji još nije navršio 17 godina i koji će će u nedjelju u švicarskom Klostersu igrati u finalu Europskog prvenstva do 18 godina, za suparnika ima Bernabéa Zapatu Mirallesa. Riječ je o Španjolcu koji je upravo ovog tjedna došao do najboljeg plasmana u karijeri (81.). Mili Poljičak (18 godina) će, pak, morati pričekati završetak kvalifikacija da bi saznao ime suparnika.

A taj bi protivnik mogao biti Matija Pecotić, koji je jedini od trojice hrvatskih tenisača preskočio prvu prepreku u kvalifikacijama. No to je učinio na impresivan način, svladavši sa 6:0, 6:1 Talijana Stefana Travagliju, 136. na ATP listi. Idući će mu suparnik, u nedjelju, biti prvi nositelj kvalifikacija Corentin Moutet. Francuz je u subotu sa 6:3, 6:3 svladao Ninu Serdarušića, iako je naš tenisač krenuo odlično, povevši u prvom setu s 3:0. Domagoja Bilješka je, pak, s sa 6:3, 6:1 pobijedio Talijan Marco Cecchinato, svojedobno 16. na ATP listi.

Mečevi prvog kola glavnog ždrijeba turnira Plava Laguna Croatia Open Umag na rasporedu su u ponedjeljak i utorak, a četvorica vodećih nositelja (Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Holger Rune i Sebastián Báez) uključit će se u osmini finala, odnosno u srijedu ili četvrtak.

Organizacije