Ana Konjuh u povratničkom pohodu do naslova na Zagreb Ladies Openu

Ana Konjuh u povratničkom pohodu do naslova na Zagreb Ladies Openu

Ana Konjuh je nova pobjednica Zagreb Ladies Opena! Povratnica na teniske terene stigla je u nedjelju do petog ovotjednog uspjeha na terenima TC Maksimir, u hrvatskom je finalu u dva seta (6:4, 6:2) za nešto više od 90 minuta igre slavila protiv Tereze Mrdeže, koja je ovaj turnir osvojila prije dvije godine. Osim na samom početku meča, Dubrovčanka je u potpunosti kontrolirala rezultat i bez većih problema stigla do svog prvog naslova nakon WTA turnira u Nottinghamu 2015. godine. To je ukupno njen treći pobjednički trofej u profesionalnoj karijeri, s obzirom na to da je otišla do kraja i na ITF turniru u Montpellieru 2013. godine, koji je bio istog nagradnog fonda (25.000 dolara) kao i zagrebački turnir.

‘’Zahvalna sam organizatorima i svima koji su omogućili da se ovaj turnir održi u pandemiji. Dugo nisam igrala tako da mi je bilo drago vratiti se doma, titula je tu. Sretna sam, nadam se da će se turnir održavati i u budućnosti i da ću sudjelovati, ako ne kao natjecateljica barem kao gledateljica. Nadam se naravno i da će sve ovo što prije završiti da možemo opet normalno uživati u tenisu!’’– izjavila je nakon pobjede u finalu Ana Konjuh.

‘’Zadovoljna sam današnjim finalom zato što sam došla neočekivano i čak zbog ozljede razmišljala o odustajanju. Zadovoljna sam organizacijom turnira, zahvalna sam organizatorima i direktoru turnira Emiru Alitiju koji su nam omogućili izvrsne uvjete. Čestitke Ani, bila je danas bolja, želim joj puno sreće i zdravlja u nastavku karijere, a ja se okrećem kvalifikacijama za Roland Garros!’’ – rekla je nakon meča Tereza Mrdeža.

‘’Ovogodišnje izdanje Zagreb Ladies Opena bilo je organizacijski najzahtjevnije do sada zbog situacije s koronavirusom. Zahvaljujući suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za sport uspjeli smo održati visoku razinu organizacije. Sretni smo što je ove godine bilo čak devet naših tenisačica na turniru, od toga dvije u finalu. Nadam se da ćemo ih vidjeti i iduće godine, na još jačem i boljem izdanju turnira!’’ – završne su riječi direktora turnira Emira Alitija.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup