Ana Konjuh vjerojatno na operaciju

Najbolja hrvatska juniorka Ana Konjuh mogla bi uskoro na operaciju lakta! Zbog problema i bolova koje se javljaju već dulje vrijeme Ana je nakon Roland Garrosa otišla par dana na specijalističke preglede u Strasbourg.

 – Tamošnji specijalist dao je gotovo istu dijagnozu kao i dr. Čičak na pregledu Zagrebu. Iako još nismo sigurni, vrlo vjerojatno se radi o čašici zgloba. Na njenom vrhu ima mali rog od nekoliko milimetara – kad se ruka ispruži do kraja, taj rog dodiruje dio kosti i stvara bol u mišiću. Preporučen nam je operativni zahvat kojim bi se taj rog izbrusio. To je problem s kojim se susreću profesionalni odbojkaši, atletičari u bacačkim disciplinama, a javlja se kod naglih trzaja ruke. Spomenuti doktor nam je rekao da je sličan problem imao i jedan francuski tenisač koji se danas uspješno natječe. Možda je to sitnica, no za nas je velika stvar, radi se o desnoj ruci s kojom igra.alt Tražit ćemo još jedno mišljenje, no ako se ispostavi da je dijagnoza ispravna, postavlja se samo pitanje gdje ćemo i kad obaviti operativni zahvat – riječi su Aninog oca Marija Konjuha.

– Ana nakon operacije tri mjeseca ne bi igrala turnire, a već nakon nekih šest tjedana mogla bi početi lagano trenirati. Kako stvari stoje, najbezbolnije bi to bilo obaviti negdje sredinom rujna, nakon ovogodišnjeg US Opena. Tada bi bila spremna za nastup na Australian Openu – kaže Mario Konjuh.

Organizacije