Ana među 16, kraj za Janu

 

Ana Konjuh prošla je u utorak i drugu prepreku na juniorskom Wimbledonu, pobijedila je domaću tenisačicu Harriet Dart – 6:1, 7:6(4).

– Igrala sam dobro, bila opuštena na terenu. Jako volim igrati na travi, to je za mene nešto posebno. Ma, obožavam Wimbeldon. U meču protiv Dart najteži mi je trenutak bio u tie-breaku drugog seta kad sam gubila s 4:1. Ipak, okrenula sam rezultat i pobijedila u dva seta. O uINajtezi trenutak mi je bio tie break gdje sam gubila 4:1, ali to je tenis. Ipak sam pobjedila – rekla je nakon pobjede Ana. Sljedeća suparnica bit će joj Brazilka Beatriz Haddad Maia, trenutačno 328. igračica na WTA listi.

– Bit će to težak susret, no vjerujem u svoju pobjedu – na kraju će Ana.

Nažalost, druga hrvatska juniorka Jana Fett nije prošla drugo kolo Wimbledona, prejaka za nju bila je treća nositeljica, Čehinja Katerina Siniakova – 6:3, 6:1alt.

– Bila sam malo nervozna, pa ipak je to moj prvi Wimbledon. Bilo je na početku gusto, a ja sma bila malo nervozna. Siniakova super igra na travi, jako je teško igrati protiv nje. Usprkos porazu, zadovoljna sam. Ipak sam u prvom kolu imala osjećaj pobjednice na Wimbledonu – rekla je Jana.

 

Organizacije