Ana: Na kraju mogu biti zadovoljna

Ana Konjuh ipak se nije uspjela probiti u svoj drugi juniorski Grand Slam finale (Australian Open 2013.). Od najbolje hrvatske juniorke bolja je nakon tri seta 2:6, 7:6(4), 7:5 bila Amerikanka Taylor Townsend. Imala je Ana veliku priliku izaći iz ovog meča kao pobjednica, kod 6:5 i 15:30 u drugom setu bila je udaljena svega dva poena od finala, no u odlučujućim trenucima nije preuzela dovoljno rizika pa je Amerikanka uspjela stići do poravnanja u setovima, a kasnije i do pobjede nakon dva sataalt i 20 minuta igre.

– Izgubila sam meč iako sam osvojila više poena od svoje suparnice, no to je tenis. Townsend me je nakon prvog seta izbacila iz ritma,  trebalo mi je vremena da se snađem. U trećem je setu bilo gusto, odlučile su nijanse.  Zadovoljna sam uspjesima ove godine: osvojila sam Australian Open, igrala u polufinalu Roland Garrosa i Wimbledona. Posebno mi je drago što je naš meč gledala Martina Hingis koju jako cijenim – rekla je nakon polufinalnog susreta Ana.

– Ovo je bio jako težak meč, zaista sam sretna zbog pobjede. Ana Konjuh će biti veliko ime u ženskom tenisu u budućnosti. Ja se jako radujem i znam da cu protiv nje imati priliku igrati još puno mečeva. Po mom mišljenju, Anin stil je slican Šarapovoj. Ona igra ravne, teške lopte, super servira, baš kao Šarapova – nahvalila je Townsend 15-godišnju Dubrovkinju.

Organizacije