Androić uzeo set Baghdatisu

Premijerni nastup Tonija Androića na ATP turnirima završen je porazom, no pokazao je da je u potpunosti zaslužio pozivnicu za glavni turnir PBZ Zagreb Indoorsa. Sa 6:7 (3), 6:2, 6:3 svladao ga je Cipranin Marcos Baghdatis, no set i pol 23-godišnji hrvatski tenisač je set i pol bio sasvim ravnopravan nekadašnjem osvajaču Zagreba i finalistu Australian Opena. Meč je prelomljen sredinom druge dionice, kad je Baghdatis napravio “break” i time usmjerio meč u pravcu koji je njemu odgovarao.
– Iznenađen sam kako sam podnio psihički prvi meč na ovoj razini. Igrao sam bez pritiska, dosta slobodno, i s tim sam zadovoljan. S druge strane sam razočaran što sam izgubio i što sam bio bez prave šanse u posljednja dva seta. Trebam i dalje trenirati – rekao je Androić i zahvalio se vodstvu turnira na dodijeljenoj pozivnici.
Baghdatis, unatoč pobjedi, nije bio pretjerano zadovoljan.
– Umoran sam. Dosta sam se iscrpio u Australiji, možda nije bila dobra odluka da igram ovdje. No svakako ću pokušati odigrati čim bolje – rekao je Baghdatis, kojeg u osmini finala altčeka dvoboj protiv prvog nositelja Ive Karlovića.

Organizacije