Ani pozivnica za WTA turnir u Briselu?

Najbolja svjetska juniorka Ana Konjuh uskoro se nakon dvomjesečne stanke vraća natjecateljskom tenisu.
– Imala sam probleme s bolovima u laktu, pa sam nakon nastupa na turniru u Bathu sredinom ožujka odlučila uzeti stanku kako bih zaliječila ozljedu. Odmarala sam, redovito išla na terapije i sad je napokon sve u redu. Treniram već nekoliko dana, a bolova nema – kaže nam Ana.
– Ana igra kao da uopće nije imala stanku, sve je u najboljem redu, jedino što još ne servira punom snagom, no i to će ovo tjedna doći na red – zadovoljan je i trener mlade Dubrovkinje, Zagrepčanin Kristijan Schneider. Kako stvari stoje, Ana bi se turnirima mogla vratiti vrlo brzo, a postoje čak izgledi za njen povratnički nastup na WTA turniru u Briselu.
– Postoje neki izgledi do dobije pozivnicu organizatora za nastup u Briselu (počinje 20. svibnja) . Bilo bi dobro da može vidjeti gdje je trenutačno igrački u odnosu na tenisačice iz svjetskog ‘TOP-a 100’. Ako ne zaigra u Belgiji, planiramo nastup na manjem ITF turniru u Španjolskoj, koji bi onda bio generalna proba za juniorski Roland Garros – objašnjava Anin otac Mario Konjuh. Naravno, očekivanja od prve juniorske svijeta uvijek su kad se radi o Grand Slam turnirima. Može li nakon Australian Opena slaviti i u Parizu?
– Sigurno da pritisak osvajanja naslova postoji, no mogu se nositi s tim – najavljuje Ana.

Organizacije