Antonia među četiri najbolje u Szekesfehervaru, Mili polufinalist u Mariboru, a Nora u Budimpešti

Antonia među četiri najbolje u Szekesfehervaru, Mili polufinalist u Mariboru, a Nora u Budimpešti

Uspješan tjedan za Antoniju Ružić na juniorskom ITF turniru 2. ranga u mađarskom Szekesfehervaru, Čakovčanka je stigla do polufinala i treće pobjede bez izgubljenog seta, u četvrtfinalu je zaustavila Čehinju Klaru Novakovu – 6:3, 7:5. Za prolaz u finale igra protiv Talijanke Beatrice Ricci.

Razloga za zadovoljstvo ima i Mili Poljičak koji se u četvrtak plasirao u polufinale juniorskog ITF turnira 4. ranga u Mariboru nakon slavlja protiv Nijemca Maximiliana Homberga (12.) – 6.2, 6:2. Splićanin (4. nositelj) će novi korak na turniru pokušati napraviti protiv Rusa Konstantina Žiženova. Sara Zalukar je u četvrtfinalu istog turnira izgubila od prvopostavljene Francuskinje Nine Radovanovic – 6:7(5), 7:5, 6:4.

Do polufinala je stigla i Nora Knežević i to na Tennis Europe turniru 2. ranga uzrasta do 14 godina u Budimpešti, Zagrepčanka je u četvrtfinalnom dvoboju izbacila Mađaricu Eszter Berenyi – 6:4, 6:4. Sljedeća suparnica u borbi za finale bit će joj Poljakinja Olivia Bergler. Nora i Nera Tešankić izgubile su polufinalni susret parova od 1. nositeljica, Čehinja Emme Tothove i Lucie Urbanove – 6:1, 6:4. Fran Rakonić je u četvrtfinalu istog turnira poražen od 3. nositelja, Francuza Paula Barbiera Gazeua – 6:1, 7:6(2).

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup