Antonia Ružić i Dino Prižmić pobjednici su juniorskog HEP prvenstva Hrvatske

Antonia Ružić i Dino Prižmić pobjednici su juniorskog HEP prvenstva Hrvatske

HEP tenisko prvenstvo za juniorke i juniore do 18 godina završeno je napetim finalnim mečevima na terenima TK Split 1950. Kod juniorki je Antonia Ružić (TK Franjo Punčec) pobijedila Luciju Ćirić-Bagarić (HTK Zagreb) rezultatom 2:6, 7:6(7), 6:3 dok je u muškoj konkurenciji slavio Dino Prižmić (HTK Zagreb) pobijedivši Milija Poljička (TK Pomak) 6:1, 3:6, 6:3.

‘’Turnir sam dobro odigrala i dobro sam se pripremila. U finalu sam igrala tri seta, zadovoljna sam kako sam se borila, ali mogu ja to i bolje. Meni i svakome od nas na prvenstvu puno znači uopće prilika igrati ovdje nakon nekoliko mjeseci stanke izazvane koronavirusom. Moram pohvaliti i TK Split 1950 i Hrvatski teniski savez na izvrsnoj organizaciji!’’ – izjavila je nakon meča Antonia Ružić. 

Novi juniorski prvak Hrvatske Dino Prižmić nije krio oduševljenje osvajanjem prvenstva:

’Meč je bio vrhunski! U prvom sam setu, kada su bile nove lopte, preuzeo inicijativu i vodio svaki poen. Mili je u drugom setu počeo igrati ‘’na glavu’’ i tu sam počeo padati, ali u trećem setu sam opet vratio inicijativu. Mislim da je presudilo to što sam bio svježiji. Ovaj turnir nam je idealno došao zbog održavanja forme i zahvalan sam svima na organizaciji prvenstva nakon mjeseci stanke zbog koronavirusa!’’

‘’Sretni smo što smo uspjeli, u suradnji s TK Split 1950, održati ovo prvenstvo i što je sve proteklo dobro. Omogućavanje mladim tenisačima održavanje forme i daljnji razvoj u ovoj je godini iznimno važno. Zadovoljni smo organizacijom u Splitu i zahvaljujemo svima koji su omogućili da se ovo prvenstvo održi u teškim okolnostima koronavirusa. Idući tjedan održava se i državno prvenstvo do 16 godina u Čakovcu, vjerujem kako će proći u sličnom ozračju!’’ – izjavila je nakon finala sportska direktorica Hrvatskog teniskog saveza Jelena Kostanić Tošić.

Antonia Ružić i Lucija Ćirić-Bagarić slavile su u konkurenciji ženskih parova nakon što su u završnom dvoboju bile bolje od Eme Bubalo i Marine Škegro (Split 1950, Zagi) – 6:1, 6:3. Ćirić-Bagarić došla je i do naslova u mješovitim parovima, ona i Luka Mikrut (Split 1950) svladali su u finalu Ivana Šodana i Petru Marčinko (oboje Top Spin) – 6:2, 6:3.

Organizacije