Antonia Ružić i Dino Prižmić prošli u 3. kolo Europskih  prvenstava u Moskvi i Mostu

Antonia Ružić i Dino Prižmić prošli u 3. kolo Europskih prvenstava u Moskvi i Mostu

Admir Kalender, Borna Devald, Tara Wurth i Laura Mašić završili su nastup u pojedinačnoj konkurenciji na Europskom juniorskom prvenstvu u švicarskom Klostersu. Kalendera je u 2. kolu pobijedio 2. nositelj, Francuz Harald Mayot (6:1, 6:3), Devalda Talijan Biagio Gramaticopolo (6:2, 6:2), bolja od Wurth bila je 3. nositeljica, Čehinja Linda Fruhvirtova (6:3, 4:6, 6:3), a od Mašić Maltežanka Francesca Curmi – 6:3, 7:5.

Antonia Ružić pridružila se Luki Mikrutu u 3. kola Europskog prvestva uzrasta do 16 godina koje se igra u Moskvi, Čakovčanka (11.) je u 2. kolu nadvisila Norvežanku Annu Sofiju Haseth (6:2, 6:4) te sad igra protiv Portugalke Matilde Jorge. Antonia je bila uspješna i u paru sa Sarom Svetac, njih dvije su u 2. kolu bile uspješnije od Ene Baltić i Sara Mikače iz BiH – 6:4, 6:3. Mili Poljičak je u 2. kolu EP-a u Moskvi izgubio od Rusa Igora Kudrjašova – 6:4, 7:6(3). Poljičak i Luka Mikrut su u 2. kolu parova pobijedili Vanju Hodžića i Jovana Sinadinovića iz BiH – 6:4, 6:3.

Dino Prižmić jedini se od hrvatskih predstavnika probio u 3. kolo Europskog prvenstva uzrasta do 14 godina koje se igra u češkom Mostu, Splićanin je u 2. kolu (na startu bio slobodan) svladao Slovenca Matica Križnika (6:3, 6:2) te ga sad čeka dvoboj protiv Švicarca Kiliana Feldbauscha.

Organizacije