Antonia Ružić: Nakon karantene pokušavala sam održavati formu svakim danom i tjednom

Antonia Ružić: Nakon karantene pokušavala sam održavati formu svakim danom i tjednom

Antonia Ružić brzo je uhvatila zamah nakon duge stanke bez teniskih natjecanja. Po povratku na teren, Antonia je imala važnu ulogu igrajući za sastav Top Spina koji je otišao do naslova na HEP ekipnom prvenstvu Hrvatske za juniorke u Zagrebu, a potom je bila uspješna i na domaćem terenu. Na početku kolovoza slavila je naslov na seniorskom Punčec Openu na terenima svojeg TK-a Franjo Punčec u Čakovcu.

Nakon što je bila slobodna na startu, Antonia je na čakovečkom turniru slavila u dvobojima s Anom Mukić i Nikom Svetec, oba puta u dva seta. Takav učinak pokazao je da je brzo ušla u formu nakon razdoblja bez mečeva.

– Dosta sam zadovoljna nastupom na Punčec Openu. Nakon ovakve stanke dobro mi je došla ovakva prilika i još se igralo u Čakovcu – opisala je Antonia.

– Odigrala sam dva meča te sam pokušavala u svakom meču tražiti više od sebe. Kada bih trebala izdvojiti što mi je bilo najbolje na turniru, rekla bih da je to bilo osvajanje turnira i igranje pred domaćom publikom – dodala je, spominjući i kako se trenutno osjeća na terenu.

– Forma je solidna, treniram što više, ali naravno umjereno. Nisam se previše pripremala nego sam nakon karantene pokušavala održavati formu svakim danom i tjednom.

Povratak turnirima ići će postupno ovisno o popunjavanju međunarodnog kalendara. Dok ponovno ne krenu ITF-ovi juniorski turniri, Antonia će se ponajprije usmjeriti na domaća natjecanja.

– Nemam konkretni plan jer nije moguće odrediti neki točni plan, ali igrat ću u Hrvatskoj državna prvenstva. Za ostalo ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati – zaključila je Ružić.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Organizacije