Antonio i Fran polufinalisti u Mađarskoj

Antonio i Fran polufinalisti u Mađarskoj

Antonio Voljavec i Fran Rakonić pobjeđuju na Tennis Europe turniru trećeg ranga uzrasta do 14 godina u Szekesfehervaru. Igrat će u polufinalu singla, a zajedno su došli i do polufinala parova.

Antonio je prvi nositelj turnira u Mađarskoj, a na putu do polufinala svladao je trojicu domaćih igrača, kvalifikanta Zoltana Palfija (6:0, 6:3), Kornela Halmosa (4:6, 6:2, 6:4) i petopostavljenog Patrika Meszarosa (6:3, 7:5). U petak u polufinalu čeka sedmi nositelj, Poljak Jakub Jedrzejczak.

Fran je u dolasku do polufinalne prepreke bio jači od rumunjskog kvalifikanta Liviua Popirlana (4:6, 6:0, 6:4), trećepostavljenog Austrijanca Moritza Lesjaka (6:1, 3:6, 6:4) i Mađara Zalana Sandora Savaya (6:3, 6:4). Rakonićev polufinalni suparnik bit će drugi nositelj, srpski igrač Romeo Hadžimehmedović.

Antonio i Fran zajedno će se boriti i za finale parova. Drugopostavljena hrvatska kombinacija će u polufinalu ići na treće nositelje, Poljaka Jedrzejczaka i Cipranina Andreasa Timinija.

Na ženskom turniru u Szekesfehervaru zaigrala je Nera Tešankić, koja je s po jednom pobjedom u svakoj konkurenciji završila svoj ovotjedni nastup u osmini finala singla i četvrtfinalu parova.

Organizacije