Antonio Voljavec jedini do četvrtfinala singla u Solinu

Antonio Voljavec jedini do četvrtfinala singla u Solinu

Antonio Voljavec jedini je od hrvatskih predstavnika u singlu prošao u četvrtfinale Salona Cupa, Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 14 godina u Solinu, Zagrepčanin (3. nositelj) je u osmini finala bio bolji od Francuza Baptistea Laggije – 6:1, 6:2. Sljedeći suparnik bit će mu britanski kvalifikant Henry Jefferson.

Ria Derniković i Chiara Jerolimov izgubile su u srijedu svoje susrete 2. kola, Riu je nadvisila 3. nositeljica, Britanka Talia Neilson Gatenby (6:4, 6:0), a Chiaru Japanka Sara Saito – 6:0, 6:1.

Petak je bio uspješan dan za naše predstavnike u konkurenciji parova, polufinale su izborili Antonio Voljavec igrajući s Britancem Fabijem Nestolom, te Stella Knez i Tara Sladaković koje su nastupile s pozivnicom. Voljavec i Nestola (1. nositelji) su u četvrtfinalu svladali Francuze Igora Mandoua Berrangera i Lea Raquilleta – 6:2, 5:7, 12:10. U polufinalu će igrati protiv još jednih Francuza, 3. nositelja Thea Papamalamisa i Raphaela Vaksmanna. 

Knez i Sladaković su u četvrtfinalu iznenadile 3. nositeljice, Francuskinje Sarah Iliev i Nehandu Thomias (7:6(2), 6:3) te će prolaz u završnicu tražiti protiv prvopostavljenih Britanki Sophye Devas i Hannah Read.

Organizacije