Ban i Jakić u lošinjskom polufinalu, dva naslova u paru

Ban i Jakić u lošinjskom polufinalu, dva naslova u paru

Ivan Karlo Ban i Marino Jakić igrati će u polufinalu Adriatic Cupa, Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 16 godina koji se ovog tjedna igra u Velom Lošinju. Ban (4. nositelj) je u hrvatskom četvrtfinalu svladao Antuna Šarunića (7:6(4), 6:0), dok je Jakić (3. nositelj) svladao Slovaka Petera Nada (7. nositelj) – 6:2, 6:2. U četvrtak su u četvrtfinalu ispali Roko Stipetić (izgubio od 2. nositelja, Slovaka Petera Benjamina Privare – 6.3, 4:6, 7:6(5)) te Alen Bil, kojeg je pobijedio 1. nositelj Dražen Petrović (BiH) – 6:2, 2:6, 6:3.

Alen Bill i Marino Jakić pobjednici su u konkurenciji parova nakon što su u hrvatskom finalu bili bolji od Ivana Karla Bana i Doriana Škreba – 7:5, 6:3.

Kod tenisačica, do polufinala je stigla Kornelia Hunčak (2. nositeljica), koju je u borbi za završnicu nadvisila četvrtopostavljena Poljakinja Magdalena Swierczynska – 7:6(5), 6:2. Ipak, Kornelia je stigla do jednog naslova u Velom Lošinju, ona i Poljakinja Malwina Rowinska (1. nositeljice) su u završnom dvoboju ženskih parova svladale Poljakinje Wiktoriju Kusmierz i Magdalenu Swierczynsku – 7:5, 6:3.

Organizacije