Barcelona za pamćenje

Barcelona za pamćenje

Prošlo je punih 27 godina od dvostrukog hrvatskog teniskog uspjeha na ljetnim Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni. Toga ljeta slavili smo s dvojicom Gorana, Ivaniševićem i Prpićem, s Ivaniševićevim brončanim odličjem u singlu i osvajanjem bronce u paru s imenjakom.

Ivaniševićeva priča na putu do brončanog odličja u pojedinačnoj konkurenciji bila je posebna i neponovljiva – u doslovnom smislu te riječi za sve buduće olimpijske igre s obzirom na to da se na teniskom turniru više ne igra na tri dobivena seta. Goran je u Barceloni svladao četvoricu suparnika u pet setova, a potom ga je sustigao umor i u polufinalu nije išlo protiv Švicarca Marca Rosseta, kasnijeg osvajača zlata.

Bronca u singlu bila je nagrada za zahtjevni posao, a usporedno s njom, Ivanišević je s Prpićem gradio put i do brončanog odličja na turniru parova. Dvojica Gorana su u toj konkurenciji proslavila tri pobjede, a u polufinalu je u pet setova jača bila južnoafrička kombinacija Wayne Ferreira/Piet Norval.

Dok se prisjećamo Barcelone, poželjet ćemo da sljedeće ljeto koje nam donosi OI u Tokiju bude jednako uspješno – ili još bogatije! 

Foto: HINA/Damir Senčar

Organizacije