Billie Jean King Cup: Hrvatska protiv Njemačke u Rijeci 11. i 12. studenoga

Tenisačice Njemačke bit će suparnice hrvatskoj reprezentaciji 11. i 12. studenoga u doigravanju za plasman u najviši rang Billie Jean King Cupa. Igrat će se u Rijeci u dvorani Zamet, a ulaznice se mogu kupiti na www.mojekarte.hr .
Njemačka je bila postavljena za jednog od osam nositelja, na temelju plasmana na rang listi reprezentacija u tom natjecanju. Domaćin će biti Hrvatska, budući da je posljednji okršaj tih dviju reprezentacija bio u Njemačkoj. Igrat će se tijekom dva dana (četiri pojedinačna i jedan meč parova), a pobjednik će se plasirati u tzv. Qualifiers fazu, koja je ekvivalent nekadašnjoj Svjetskoj skupini, odnosno najvišem rangu ovog natjecanja.
“Sigurno je moglo biti bolje, jer je među potencijalnim suparnicima bilo ekipa koje bi bilo lakše svladati. No ja vjerujem u naše djevojke, mislim da imaju kvalitetu za pobjedu protiv bilo koje reprezentacije iz ovog društva. Vjerujem da će naša prednost biti igranje kod kuće, odnosno, da će publika dati svoj dio. Svakog respektiramo, ali i nadamo se pobjedi. Veliki plus je da se ovo natjecanje napokon vraća u Hrvatskoj. Idemo se boriti i idemo proći”, rekla je Iva Majoli, izbornica hrvatskog sastava.
Cijena dnevne ulaznice, bilo za petak, bilo za subotu, je 40 kuna, a kupovinom karte za oba dana ostvaruje se popust, te cijena iznosi 60 kuna. Djeca do 15 godina starosti moći će pratiti susret po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a posebna ponuda kreirana je za registrirane tenisače HTS-a i članove teniskih klubova. Više informacija o toj ponudi možete dobiti u svom klubu.

Za Hrvatsku su nominirane Petra Martić (42. na pojedinačnoj WTA listi), Donna Vekić (77.), Ana Konjuh (153.), Tara Würth (210.) i Petra Marčinko (291.). Izbornik njemačke reprezentacije Rainer Schüttler je prijavio sastav u kojemu su Tatjana Maria (71.), Jule Niemeier (74.), Eva Lys (156.), Anna-Lena Friedsam (165.) i Laura Siegemund (182.). Bit će ovo peti okršaj Hrvatske i Njemačke u ovom natjecanju, a našem sastavu prilika da dođe do prve pobjede.

Organizacije