Billie Jean King Cup: Otvoreni trening u utorak, Dječji dan u srijedu, izvlačenje u četvrtak

Billie Jean King Cup: Otvoreni trening u utorak, Dječji dan u srijedu, izvlačenje u četvrtak

Za točno tjedan dana, u petak 11. studenoga, hrvatske i njemačke tenisačice će u riječkoj dvorani Zamet početi okršaj za plasman u elitni rang Billie Jean King Cupa. Ulog je velik, jer pobjeda vodi u tzv. Qualifyer, među najbolje reprezentacije svijeta.
Ulaznice su u prodaji na https://www.mojekarte.hr/…/hrvatski-teniski-savez.html po cijeni od 40 kuna za petak ili subotu, te 60 kuna za oba dana, no i prije početka mečeva navijači naše reprezentacije mogu pogledati hrvatske tenisačice u akciji.
Prva prilika bit će u utorak, kada će poslijepodnevni trening (početak u 15:30) biti otvoren za javnost. Ulaz je besplatan, a za dobru atmosferu pobrinut će se službeni navijački sastav hrvatskih teniskih reprezentacija, Dečki s Kvarnera.
U srijedu s početkom u 12 sati na rasporedu je Dječji dan, odnosno dvosatno druženje na Korzu, gdje će najmlađi ljubitelji tenisa imati priliku odigrati pokoji poen s našim reprezentativkama i dobro se zabaviti.
Prvi meč u petak (igraju se dva pojedinačna meča) počet će u 16, a u subotu u 14 sati (dva pojedinačna te potom meč parova). Za Hrvatsku su nominirane Petra Martić (39. na pojedinačnoj WTA listi), Donna Vekić (71.), Ana Konjuh (155.), Tara Würth (189.) i Petra Marčinko (196.). Izbornik njemačke reprezentacije Rainer Schüttler je prijavio sastav u kojemu su Jule Niemeier (66.), Tatjana Maria (70.), Eva Lys (126.), Laura Siegemund (175.) i Anna-Lena Friedsam (184.). Izvlačenje parova bit će u Rijeci u Guvernerovoj palači u četvrtak u 13 sati.

Organizacije