Billie Jean King Cup: Petra Marčinko umjesto Donne Vekić

Billie Jean King Cup: Petra Marčinko umjesto Donne Vekić

Nekoliko sati uoči početka susreta doigravanja u Billie Jean King Cupu između Hrvatske i Njemačke u riječkoj dvorani Zamet došlo je do promjene u našem sastavu. Umjesto ozlijeđene Donne Vekić na poziciji druge ploče igrat će Petra Marčinko, 196. tenisačica s ovotjedna WTA liste. Petri, koja će u prosincu navršiti 17 godina, to neće biti debitantski nastup, jer je proljetos nastupila u Antalyji na turniru Prve skupine i ostvarila četiri pobjede u jednako toliko pojedinačnih mečeva.
„Donna je pokušala jutros trenirati i željela je nastupiti, no nakon pregleda i konzultacija s doktorom reprezentacije pokazalo se da joj ozljeda neće dopustiti igranje. Vratila joj se ozljeda koju je vukla cijelu godinu: tiče se koljena i stopala. Stvari su se opet pogoršale, nažalost mora pauzirati sljedećih nekoliko tjedana i neće moći igrati ni protiv Njemačke“, rekal je izbornica Iva Majoli.
Tako će u drugom meču dana igrati Petra Marčinko, i to baš protiv suparnice od koje je izgubila i prošle i ove godine na Zagreb Ladies Openu, turniru iz serije ITF World Tennis Tour. Koliko bi moglo biti važno što je već igrala za reprezentaciju?
„Petra je uvijek spremna. Od prvog dana je nasmijana i pozitivna, naravno da se veseli što je uopće dio reprezentacije. Krenut ćemo u najjačem sastavu s prvom igračicom Petrom Martić, a vjerujem i u našu mladu Petru Marčinko. Izvlačila je mečeve u Antalyji, pokazavši veliku zrelost. Ona će u budućnosti sigurno biti lider ove reprezentacije, tako se i postavlja što mi je osobito drago. Neka igra slobodno, svi smo tu, dat ćemo sve od sebe i kao ekipa. Vjerujem i dalje u pobjedu protiv Njemačke“, dodala je Iva Majoli.
Program u dvorani Zamet počinje u petak u 16 sati okršajem Petre Martić i Eve Lys.

Foto: Mario Ćužić

Organizacije